StoryEditorOCM
ObalaPRELILA SE ČAŠA

Skandal u Kaštelima: vijećnica Mosta izvrijeđala HDZ-ova gradonačelnika i njegove pročelnike: ‘J... se skupa s njima‘

Piše Jakov Žarko
5. ožujka 2024. - 14:30

"J... se skupa s njima".

Skandalozne su to riječi koje je na današnjoj sjednici kaštelanskog Gradskog vijeća gradonačelniku Denisu Ivanoviću (HDZ) i njegovim pročelnicima, od kojih su čak četiri od njih šest - žene, iz vijećničke klupe uputila mostovka Meri Bedalov Smoje i to nakon rasprave o izgradnji tunela kroz Kozjak i pristupnoj cesti te o stanju Gospodarske zone Kaštela.

Ovakav prostakluk i to iz usta, pazite sada, jedne od najstarijih vijećnica u ovom sazivu Vijeća, do sada je još neviđen, pa stoga ne čudi zgražanje pojedinih sudionika sjednice koji su čuli prostačenje vijećnice Bedalov Smoje, koja bi dobrom dijelu vijećnika, pročelnika pa čak i gradonačelniku, po godinama skoro mogla biti majka.

Pristupna cesta za tunel Kozjak

Politički "rat" Mostove vijećnice i gradonačelnika aktualizirao se nakon njezina nastupa tijekom aktualnog sata kada je citirala primjedbe na Županijski prostorni plan, a u svezi trase pristupne ceste za tunel Kozjak tražeći raspisivanje referenduma o izgradnji tog strateškog projekta, ali i informacije o stanju Gospodarske zone Kaštela.

image

Gradonačelnik Denis Ivanović

Tom Dubravec/Cropix

Pritom je poteštatu Ivanoviću kazala kako on očito ne zna odgovore na ta pitanja pa je stoga tražila da joj na pitanje o izgradnji solarne elektrane Kozjak i svim pojedinostima oko tog projekta odgovori netko od opsovanih pročelnika, no nije precizirala točno tko.

Isto tako, predsjednika vijeća Ivana Udovičića upitala je hoće li on s obzirom na omjer vladajućih, kojih je 11 i 10 njih iz oporbe, biti ta jedanaesta ruka u zraku koja će podržati održavanje referenduma.

Gradonačelnik Denis Ivanović odgovorio je vijećnici kako je Grad Kaštela uputio primjedbe na izmjene Županijskog prostornog plana dok joj je po pitanju Gospodarske zone i eventualne izgradnje elektrane kazao kako je riječ o državnom zemljištu te kako će eventualni investitori morati odraditi brojne elaborate nad kojima Grad neće sjediti prekriženih ruku.

- Nisam vama postavljala pitanja, nego pročelnicima jer vi ne znate tko što u gradu radi. Pitala sam nekoga od pročelnika da mi odgovori - kazala je sa govornice mostovka na što je gradonačelnik došao do govornice i upitao nju da pred svima kaže što on to ne zna.

- Vi nemate pojma kome uopće postavljate pitanja, kažite što ja to sve radim - rekao je gradonačelnik na što mu je vijećnica kazala da tko je on da o svemu odlučuje.

- Ja sam gradonačelnik i odgovorna osoba u ovom gradu - rekao joj je Ivanović i dodao kako će pročelnicima zbog ovakvog politiziranja ako treba zabraniti da joj odgovaraju na pitanja.

- Sramite se - dobacila je gradonačelniku na što joj je on odgovorio da se srami ona.

‘Referendum nije potreban‘

Šef vijeća joj je odgovorio kako se po pitanju ceste za tunel Kozjak ne trebaju održavati referendumi jer od njih neće biti koristi jer će se projekt svakako graditi po dozvolama koje je dobio.

A o užarenoj temi zvanoj tunel Kozjak govorio je i SDP-ovac Mario Banovac tražeći također raspisivanje referenduma, ističući kako je predložena trasa pristupne ceste građanima neprihvatljiva.

Odgovorio mu je gradonačelnik Ivanović i podsjetio ga kako su 2012. godine glasujući za izmjene Prostornog plana Kaštela za izgradnju tunela glasali upravo vijećnici tadašnje vladajuće koalicije koju su činili Nezavisna lista Joška Berketa, SDP i HSP te kako su oni otvorili put prema realizaciji tog projekta dok je HDZ koji je tada bio oporba, glasao protiv.

- Prozivati mene za nešto što ste vi omogućili stvarno je politikanstvo, a po vašem nastupu vidi se kako ste debelo zagazili u predizbornu kampanju - rekao je Ivanović Banovcu i najavio za četvrtak sastanak predstavnika Grada, Hrvatskih cesta i zainteresiranih građana okupljenih u razne inicijativne grupe.

Dodao je kako psovanje vijećnice Bedalov Smoje "najbolje govori o njoj samoj te da je takvo prostačenje bespotrebno komentirati".

‘One stalno politiziraju‘

- Vijećnice Mosta ove tri godine mandata više - manje stalno politiziraju, na bilo koji projekt kojeg radimo one imaju primjedbe, napadaju da bi napadale i bile glasne. Ja na takvu politiku nisam navikao i ograđujem se od nje, a njih će zbog provođenja političke demagogije na idućim izborima građani nagraditi ili kazniti - rekao nam je gradonačelnik Ivanović komentirajući nastup mostovke.

Gradsko vijeće Kaštela usvojilo je novi Plan upravljanja pomorskim dobrom za područje cijelih Kaštela i to za razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Planom su definirani svi poslovi redovitog upravljanja pomorskim dobrom, počevši od davanja dozvola, građenja objekata, redovito održavanje, brigu o korištenju pomorskog dobra, odnosno nadzor nad izdanim dozvolama, a red će provoditi pomorski redari.

Isto tako, kaštelanski gradski vijećnici izglasali su i Prijedlog programa potpora poljoprivrednicima koje će za razdoblje od 2024. do 2027. godine iznositi malo manje od 300 tisuća eura.

Meri Bedalov Smoje nije vrijeđala gradonačelnika i pročelnike grada Kaštela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:13