StoryEditorOCM
ObalaSRAMOTA

Pjaca zatrpana kamionima kao nikada prije, glavni trg je parkiralište!? Gosti na štekatima se guše u benzinskim parama

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2023. - 10:17

Jedan, dva, tri, četiri, pet, šest! Da smo došli koju minutu prije, bili bi i osam i devet... 

Brojimo dostavna vozila koja ujutro ulaze u pješačku zonu zadarskog Poluotoka i parkiraju se uglavnom na Narodnom trgu. Kako je to jutros izgledalo između 8 i 8.30 sati, vidite ne priloženoj slici.

Šest kombija i dostavnih kamiona, jedan do drugoga, jedva se može proći, a gosti na štekatima zagušeni benzinskim parama. Čast izuzecima s električnim vozilom (Pošta).

Komunalna odluka im dozvoljava ulazak na Poluotok do 9 sati. One koji su prije i kasnije ušli u Kalelargu nismo računali, ali dozvolu za ovakvo vozikanje po pješačkoj zoni definitivno ima previše vozila.

Ideja s parkirnim mjestima za dostavna vozila na ulazu u grad očito nisu urodila plodom. Svjedoci smo da brojna ovakva i slična vozila dolaze do Trga da bi isporučila nekoliko paketa sitne robe iako postoji prihvatljiviji način da je donesu do trgovina ne prijeteći pješacima i bez stvaranja prometne gužve.

Ali ovako je jednostavnije, a gradski oci im na to gledaju kroz prste. Upada to u oči upravo zadnjih tjedana kada policija uredno svakog jutra na mostu skida bicikliste i vozače romobila bez propisane kacige.

Još jedna tema za razmišljanje gradskim vlastima, a mi se pitamo zašto ne bi vrijeme za dostavu ljeti pomakli do 7 ili 7.30, odnosno prije dolaska većine zaposlenika na Poluotok. Tada bi i ovakvih scena bilo manje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:09