StoryEditorOCM
ObalaGRAĐEVINSKI INŽENJER TVRDI

Otpor Gornjim horizontima je političko pitanje, pouzdano je utvrđeno da neće ugroziti bisere prirode. No, karstolog upozorava: "Svako preuzimanje uloge vrhovnog popravljača ekoloških sustava je krajnje neozbiljno i opasno"

Piše Silvia Rudinović
13. siječnja 2022. - 07:30

Vijest da je Vlada Republike Srpske s Kinezima potpisala ugovor o financiranju i izgradnji hidroelektrane Dabar odjeknula je u dolini Neretve gdje na spomen projekta Gornji horizonti užasnuto dižu glas u strahu od propasti poljoprivredne proizvodnje.

Građevinski inženjer (podaci poznati redakciji) koji tvrdi kako je otpor Gornjim horizontima političko pitanje, pa se ne želi javno uplitati u raspravu, upućuje na znanstveni rad o utjecaju djelomičnog prevođenja voda iz slijeva Bune i Bregave u slijev Trebišnjice u kojem je zaključeno kako je osporavanje sustava Gornjih horizonata rezultat višedesetljetne nedovoljne obaviještenosti. Tvrdi se kako je hidrogeološkim i hidrološkim radovima i analizama te matematičkim modelima dovoljno pouzdano utvrđeno da Gornji horizonti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:14