StoryEditorOCM
ObalaKOBNI SUDAR

Otkrivaju se detalji tragedije na cesti blizu Splita: mlađi vozač je prešao u suprotan trak, a onda je naletio autobus

Piše Marko Didić
27. prosinca 2023. - 13:15

Polako se doznaju detalji prometne nesreće koja se u utorak, oko 22.40 sati, dogodila na glavnoj cesti kroz Seget Donji, što je zapravo stara trasa Jadranske magistrale prije izgradnje trogirske obilaznice prije 40-ak godina.

Slučaj je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu pa iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske o ovoj nesreći ne daju službene informacije.

Doznajemo da je u sudaru automobila marke Citroena i autobusa tvrtke "Autotrans", ranije poznate po sjedištem u Rijeci, a u novije doba u Cresu, poginuo 41-godišnjak vozač osobnog vozila iz nedalekih Vrsina koji je iz neutvrđenih razloga svojim vozilom prešao na suprotan kolnički trak te se sudario sa autobusom na redovitoj međugradskoj liniji.

Od siline udara automobil je odbačen na pločnik. Citroen se kretao iz smjera Trogira prema Segetu.

U autobusu marke MAN, riječkih registracijskih oznaka, u trenutku nesreće bila je samo jedna putnica i vozač, dok je 41-godišnjak u Citroenu bio sam. Vozač autobusa je alkotestiran i kod njega nije bilo alkohola u krvi, a tijelo poginulog mještanina je prevezeno na obdukciju kako bi se doznalo je li se čovjeku za volanom nešto dogodilo u zdravstvenom smislu kada je bez razloga prešao na suprotan kolnički trak.

Očevidom je vodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu Damir Mišić, a na teren je izišao i Neven Kralj, sudski vještak za promet.

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image

Donji, 261223.
Vozac osobnog vozila poginuo je u sudaru s autobusom u teskoj prometnoj nesreci koja se dogodila u 22.40 sati.
Na fotografiji: policijski ocevid.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:30