StoryEditorOCM
ObalaKUPUJMO LOKALNO?

Vlasnik je tvornicu ‘Cetina‘ prebacio u Čakovec, a na manistri mu još piše da je iz - Omiša. Čemu laž? Evo ‘odgovora‘...

19. srpnja 2023. - 15:12
Zgrada omiške ”Cetine” prodana je još 2017., a dva ljeta kasnije ugašena je proizvodnja u ovom pogonu - na pakiranju su i dalje omiška adresa i slikaBožidar Vukičević/Cropix

Tjestenina "Cetina" već nekoliko godina ne proizvodi se u Omišu, a na ambalaži joj i dalje stoji omiška adresa. Kako je to moguće, saznat ćete u neobičnoj priči koja slijedi.

Zgrada omiške "Cetine" prodana je još 2017. godine, a dva ljeta kasnije ugašena je i proizvodnja u omiškom pogonu koji je tjesteninu "izbacivao" od 1922. godine.

U trenutku prodaje u tvornici je radilo 22 radnika, a novi vlasnik, lokalni poduzetnik Krunoslav Šarić, najavio je da će trokatnu zgradu, kad za to dođe vrijeme i kad uspije ishoditi sve dozvole od konzervatora koji su atraktivno austrougarsko zdanje na ulazu u omišku gradsku luku odavno proglasili zaštićenim kulturnim dobrom, pretvoriti u turistički objekt. Najvjerojatnije hotel.

Uglavnom, od 2019. godine "Cetine" u Omišu nema. Ostale su ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:12