StoryEditorOCM
ObalaMAKARSKE NEVOLJE

Na jedvite jade sklepali Baywatch samo za dva tornja, a za bobije se Gradu nije javio baš nitko...

4. srpnja 2023. - 17:56

Makarska ovog ljeta ima veliki problem pri pronalasku kadra za Spasilačku službu i Prometnu jedinicu mladeži. Naime, Spasilačka služba čiji pripadnici imaju plaću 1500 eura, imat će samo četiri spasioca koji će raditi na dva od mogućih pet tornjeva, a dva spasioca dolaze čak iz Đakova i Zadra.

Slučaj s uspostavom Prometne jedinice mladeži – bobiji, još je gori jer se na natječaj koji je Grad raspisao krajem svibnja, nije prijavio nijedan kandidat. Naime, Grad je bio objavio natječaj za bobije koji bi obavljali poslove nadzora prometa u mirovanju i upravljanja prometom na raskrižjima na području grada Makarske.

Pripadnik prometne jedinice mladeži mogao je biti učenik koji je navršio najmanje 16 godina života ili student, primjeren u učenju, ponašanju i radu.

Prednost kod sklapanja ugovora imali su studenti u odnosu na učenike, kao i kandidati koji imaju položen vozački ispit i dokaz o poznavanju stranih jezika, te kandidati koji su već ranije obavljali poslove prometne jedinice mladeži na području grada Makarske.

Bobiji su u Makarskoj trebali početi s radom već 15. lipnja, ali ništa od toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:58