StoryEditorOCM
ObalaOTKAČENA MAKARSKA

Maškare imaju ključ grada: ‘Radit ćemo puno, malo ćemo krast, mi smo sada vlast. Para više nema, glođat ćemo kosti‘

5. veljače 2024. - 16:35

Uz zvuke fanfara, makarske maškare preuzele su ključeve Grada Makarske koje im je uručio gradonačelnik Zoran Paunović.

Prilikom predaje vlasti, Paunović se pohvalio svojim realiziranim projektima uz svima već poznato nabrajanje o zelenoj, održivoj, digitalnoj i transparentnoj Makarskoj, a maškarama je ostavio brigu za ostatak realizacije predizbornih obećanja.

- Zadnjih godinu dana puno smo radili, doveli smo gradsku upravu u red i postala je maksimalno transparentna i digitalizirana. Manje je ljudi, ali rade puno snažnije i učinkovitije tako da od maškara očekujem da sljedećih 40 dana doista vode brigu u gradu kao što sam i ja vodio.

Šesnaest obećanja

Ne idem na nikakvi godišnji, ostajem ovdje i puhat ću vam za vratom i zato vas molim da nastavite sa svim onim projektima koje smo mi započeli. Od 16 koje smo obećali, već smo isporučili 11 i ostala su još dva koja smo doveli skoro do kraja pa maškare molim da ih dovrše u svojoj vladavini tako da ih imamo 13 od 16 i da nam Makarska i dalje bude zelena, održiva, digitalna i transparentna - poručio je Paunović maškarama.

image

S primopredaje vlasti pred ‘Bijelom kućom‘

Ivo Ravlić/Cropix

image

Nova makarska ‘vlada‘

Ivo Ravlić/Cropix

image

Došli su dobro pripremljeni

Ivo Ravlić/Cropix

Potom su se maškare zahvalile dosadašnjem gradonačelniku, kazavši da su uvjerene kako će u ovih 40 dana završiti sve njegove projekte da on poslije toga može lijepo plandovati i glatko dobiti druge izbore. U svom su proglasu naglasili da ‘‘para više nema i glođat ćemo samo kosti‘‘.

- Evo mene, doša sam vam ka i lani, političari kažu - samo se nas mani. Završila je godina i još jedan kurbin pir, netko će glođat suvi kruv, a netko paški sir. O ekonomiji nitko ni slova, bitno da se na pi.darije potrošila lova. Barake na Peškeri odletile, bile su mete, dolazi nam beton i instalacije ‘‘Ribe lete‘‘ - istaknule su maškare.

image
Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

- Bit će stabala i zelenila na tom mistu, za 15 godina tu će stavit gradonačelnikovu bistu. Umisto karnevala i koncerata posred Kačića, svaku večer bilo je veselo u dvoru Rančića. Organizacije koncerata su bile bajne, nitko ih nije moga nać, lokacije su bile tajne. Grad je dobio spektakl ‘‘Slowcitta‘‘, a narodu slijedi prevelika kita.

Žičara i kartice

Zaposlilo se puno svita sa znanjem i bez svega, nešto priko stranke, nešto priko njega. Netko dobio otkaz, netko posa priko veze, prijavili neki da u Gradu se krivo troše pare, sad USKOK istražuje, po uredima hara. Maškare će sad bit vlast, radit ćemo puno, a malo ćemo krast. Skupili smo se da preuzmemo vlast jer u našem gradu, vlast je slast. Obećali oni pojeftinit život, a čeka vas ćuna - parking ćete plaćat puno eura i kuna.

Od plaže neće ostat žala trunka, dobit će koncesiju neka ružna ćunka - poručile su maškare, navodeći svoj program u kojem su još spomenule žičaru, nove građevinske zone, kartice za otvaranje kontejnera i smeće te su sve Makarane pozvali na veliki zimski karneval koji će se održati 10. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:51