StoryEditor
Obalaposljedice požara

Komplicira se situacija u Marini Kaštela: pokušaj izvlačenja izgorjelih brodova završava - pucanjem! A to će dodatno poskupjeti i produžiti čitavu operaciju, iako su mještani već ljuti

Piše Jakov Žarko
17. lipnja 2021. - 16:24

Kao što su i najavili iz Grada Kaštela, odmah nakon što su dobili konkretnu ponudu tvrtke Pomgrad, danas se prišlo pokušaju izvlačenja brodova koji su nastradali u nedavnom požaru na plaži Kamp u Kaštel Gomilici.

Tako je već iza 11 sati dizalica Pomgrada stigla je na gomiličku plažu, no kako nam je potvrdio Ivan Čagalj šef Vlastitog pogona, prema informacijama s terena, prvi brod nisu uspjeli izvući jer je brod iznimno težak i dolazi do njegovog raspadanja.

- Odlučili smo da se ide u odvoženje dijelova broda, komad po komad. Drugog načina nemamo! Pomgrad je doveo najveću dizalicu i koja nije uspjela brod izvući u komadu. Ono što mogu kazati je to da bi do kraja ovog vikenda posao sa micanjem olupina brodova trebao biti gotov, a onda nam slijedi još posla na uklanjanju onih malih sitnih dijelova plastike i stakla. Uglavnom, čeka nas puno posla-kazao nam je Čagalj i otkrio šokantan podatak.

Naime, prema njegovim riječima, posao oko uklanjanja brodova sa 200 tisuća kuna, koliko smo prvotno bili napisali, mogao bi stajati i do pola milijuna kuna!

Kažimo kako je negdje oko 13.30 sati započeo pokušaj izvlačenja drugog broda, no ni taj brod nije uspješno izvađen.

image
Vađenje olupina ne ide po planu
Jakov Žarko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 14:34