StoryEditor
Obaladi ima volje...

Kerum je konobu ‘Pršut‘ u Kaštelima otvorio iz inata, a za objekt u kojem je tulumario sa sucima ishodovao je sve potrebne dozvole

6. veljače 2021. - 13:36
Saša Burić/Cropix

"Želim pokazati svima da tamo di ima volje ima i načina. Kad mi ne daju doli (u Vili Antičević u Bihaćkoj ulici u središtu Splita, opis autora), ja ću otvoriti konobu 'Pršut' na drugom mistu, ali to ne znači da sam odusta od Bihaćke."

Izjavljivao je to Željko Kerum krajem 2019. godine nakon što su u krivom smjeru krenuli radovi na obnovi Vile Antičević. Aktualni kandidat za gradonačelnika Splita na predstojećim svibanjskim izborima svoje je obećanje i ispunio te je ugostiteljski objekt "Pršut" uredio u Kaštelima, točnije u objektu koji je nekada bio u vlasništvu "Kaštelanskih staklenika" i "Jadra", a koji je smješten na magistrali u Kaštel Štafiliću – tik uz nekadašnji supermarket "Kerum" na čijem se posjedu danas nalazi jedna lokalna trgovina namještaja.

Ugostiteljski objekt "Pršut" zbog kojeg se Kerum opet našao na meti medija i javnosti, i to zbog tuluma kojeg je, unatoč zabrani rada objekata tijekom epidemioloških mjera, gdje je pjevao brojnim uglednim sucima i prijateljima, nekada je služio kao skladište i pomoćni objekt bivšim vlasnicima, da bi ga on nedavno obnovio i preuredio u konobu.

I to, vjerovali ili ne, uz svu potrebnu dokumentaciju. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je Kerum za otvaranje "Pršuta" dobio sve potrebne dozvole, od minimalno tehničkih uvjeta, građevinske dozvole koja je obuhvaćala rekonstrukciju, pa sve do uporabne dozvole.

Uz objekt se nalazi i benzinska postaja ali i veliki posjed na č.z. 1134 k.o. Kaštel Štafilić, a za koje smo, uvidom u sudski registar, utvrdili da im je vlasnik tvrtka "Moj market" d.o.o., a direktor tvrtke prije dvije godine kada smo pisali o bespravnoj izgradnji na tom području bio je Tomislav Režić, gle čuda, bliski poslovni i politički suradnik Željka Keruma.

S obzirom na to da su se radovi odvijali u P1 zoni GUP-a grada Kaštela, a što je osobito vrijedno obradivo tlo gdje se zabranjuje bilo kakva gradnja koja nema veze s poljoprivredom, komunalno redarstvo Grada Kaštela pokušalo je utvrditi o kakvoj se gradnji radi i ima li investitor sve potrebne dozvole. Međutim, uvid u bilo kakvu dokumentaciju nije mu bio dopušten.

Gradilište je tijekom nadzora bilo ograđeno spornim zidom i ogradama, no nigdje nije uočena obavijesna ploča gradilišta na kojoj stoje podaci o izdanoj dozvoli, investitoru i izvođaču radova. Osnovana sumnja da je riječ o građevinskoj raboti bez potrebnih dozvola aktualizirana je još u travnju 2017. godine, kad je prijava iz kaštelanske gradske uprave upućena na adresu Građevinske inspekcije, čiji službenici, što priznaju i u resornome ministarstvu, više od 650 dana nisu bili u stanju izići na teren i provesti očevid.

Gradili su se tu apartmani, bazen i još mnogo toga, a na naše inzistiranje i upite prema spomenutoj inspekciji, odgovoreno nam je da investitor nema nikakvih dozvola.

Za razliku od tih radova koji su bili u potpunoj suprotnosti s legalnošću, Kerum je u pogledu uređenja konobe "Pršut" ipak radio pametnije te je ishodovao svu potrebnu papirologiju. A koliko je bio pametan kada je, unatoč okupljanjima u ugostiteljskim objektima, sjatio probrano društvo kojem je pjevao i kuhao, neka istražuju nadležne institucije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. veljača 2021 13:49