StoryEditorOCM
ObalaTOTALNI IZNERED

Kaos zbog radova u Kaštelima, vozači glavinjaju zbunjeni znakovima koji im pokazuju put u Zračnu luku: ‘Pomozite nam!‘

Piše Jakov Žarko
7. ožujka 2024. - 21:11

Oprostite momak, je li nam možete kazati kojim putem možemo doći do Zračne luke?

Upitali su me tako prije nekoliko dana na području Kaštel Štafilića zbunjeni vozači koji su sa kaštelanske magistrale iz pravca Trogira prema Kaštelima skrenuli desno prema Kaštel Štafiliću i zaustavili se prije mosta koji spaja magistralu i Staru kaštelansku cestu, a kojom se skretanjem desno ide prema aerodromu.

- Skrenite ovdje desno, možete voziti za mnom jer idem u pravcu zračne luke - odgovaram im.

- Ma ne možete ići desno, zar ne vidite prometne znakove na kojima stoji da se za doći do aerodroma mora skrenuti lijevo -dodaju mi.

Zbunjujuća signalizacija

I uistinu, okrećem se, gledam u dva prometna znaka od kojih prvi pokazuje da do Zračne luke Split moram ići lijevo, dok drugi prometni znak sa natpisom Zračna luka Split i Kaštel Štafilić i pokazuje skretanje desno - stoji prekrižen. Dakle, kazuje nam da ne možemo skrenuti desnim smjerom već da se preko spomenutog mosta moramo opet uključiti na magistralu i vraćati prema Trogiru kako bi preko Pantana i Divulja stigli do svog odredišta.

image
Jakov Žarko

Znajući da su spomenuti prometni znakovi na spornom mjestu postavljeni zbog radova koji se na Staroj kaštelanskoj cesti ima godinu dana odvijaju u sklopu kompletnog uređenja dionice Stare ceste koja vodi prema aerodromu, a kojom upravljaju Hrvatske ceste, ali i činjenici da se promet na gradilištu odvija jednim trakom uz svjetlosnu signalizaciju, odlučim provjeriti u čemu je problem i zašto se vozače navodi da voze krivim smjerom.

Odmah nakon što sam skrenuo desno prema Staroj kaštelanskoj, premda su mi prometni znakovi to branili, nailazim na ogromni prometni znak s kojega me navode da vozim ravno i lijevo skrenem prema Štafiliću, a desno prema aerodromu.

Tko je ovdje lud?

Zaustavim se i pitam: Tko je ovdje lud? Čas ti zabranjuju skrenuti u pravcu Zračne luke, a čas te novopostavljenim znakovima navode da prema aerodromu voziš unatoč zabrani na koju sam ja, ali i zbunjeni vozači naišao.

Odmah smo kontaktirali Hrvatske ceste koje su investitor rekonstrukcije Stare kaštelanske ceste kako bi ukazali na postojeći problem zbog kojeg vozači glavinjaju vozeći se u krug, a ne mogu doći do svog zacrtanog odredišta.

Pojašnjavajući postojeći problem, glasnogovornica HC-a Tamara Pajić uputila nas je na voditelja gradilišta koji nam je nakon što smo mu ukazali na aktualni problem kazao kako će se stvar hitno riješiti.

- Riječ je o nenamjernoj grešci koja će se nakon vaše dojave i upita odmah riješiti - kratko nam je odgovorila Pajić.

 

 

      

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:29