StoryEditorOCM
Obalaizvjestila policija

Još uhićenja u Zadru nakon utakmice s Crvenom Zvezdom, privedeno još navijača, obavljeni pretresi, pronađena pirotehnika

Piše Hina
14. studenog 2023. - 20:54

U nastavku kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, na području Policijske uprave zadarske u srijedu je uhićeno još 10 osumnjičenih osoba, izvijestila je zadarska policija.

Hrvatski državljani u dobi od 32, 30,30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhićeni su zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. studenoga između KK Zadar i Crvena zvezda MeridianBe u Sportskom centru Višnjik u Zadru izvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, navodi se u priopćenju. 

image

Luka Gerlanc Cropix

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Općinskog suda u Zadru, provedene su pretrage stanova i drugih prostorija uhićenih osoba te pronašli i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje ozljeda.

Istraživanje se nastavlja

Sve osumnjičene osobe, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja, dovedene su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Ranije danas PU zadarska je izvijestila da su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima već privedena dvojica hrvatskih državljana, jedan u dobi od 42 godina zbog alkoholiziranosti te drugi u dobi od 19 godina zbog pokušaja unošenja ili unošenja u sportski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru dovedeni su i četvorica maloljetnika, uz odgovarajući optužni prijedlog.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćeno je iz PU zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:38