StoryEditorOCM
Obalazimske ‘radosti‘

Istražuju se uzroci požara u Podstrani, i on bi mogao biti izazvan na isti način kao onaj u Splitu 3

Piše Božidar Lončar
29. prosinca 2023. - 15:25

Iz policijske uprave splitsko-dalmatinske odgovorili su na naš upit vezan za uzroke požara koji je zahvatio dio stana na Petričevu u Podstrani 27. prosinca nešto poslije 20 sati.

- Obaviještavamo Vas da je na mjestu događaja obavljen očevid. Utvrđena je sumnja da je požar izazvan aktiviranjem pirotehničkog sredstva. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - odgovorili su iz splitske policije.

Time su se potvrdile neslužbene informacije koje smo objavili 27. posinca da je na balkonske stolice pala ispaljena raketa i izazvala požar u stanu u Ulici Mile Gojsalić. Na teren su izašla trojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Podstrana s jednim vozilom. Izgorjelo je više ležaljki, satelitska antena, nadzorna kamera i nekoliko predmeta. Stanari su do dolaska vatrogasaca gasili plamen protupožarnim aparatima. 

Planula zgrada u Podstrani, očevici govore - o padu rakete na balkon?!

Vatrogasci otkrili detalje požara koji je sinoć zahvatio dio zgrade u Podstrani, raketa zapalila i - nadzornu kameru

Ovo je već drugi slučaj požara u tjedan dana na širem splitskom području koji je izazvan ili postoji sumnja da je izazvan upotrebom pirotehničkih sredstava. Tako su u srijedu na Splitu 3 u Ulici Ruđera Boškovića izgorjele stvari na balkonu dok su stakla na vratima i prozori na balkonu oštećeni nakon što je maloljetno dijete upalilo pirotehničko sredstvo koje je palo na plastičnu balkonsku roletu drugog stana. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Rezultati policijskog očevida požara na Splitu 3: dijete bacilo petardu susjedu na balkon, šteta u stanu - enormna!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:16