StoryEditorOCM
ObalaNEMOJMO ZABORAVITI

‘I njima je Uskrs‘ - udruga ‘Sveti Jeronim‘ organizira humanitarnu akciju za pomoć beskućnicima, evo što im sve treba

Piše Jakov Žarko
20. ožujka 2024. - 20:52

Već tradicionalno uoči Uskrsa, udruga "Sveti Jeronim" iz Kaštel Gomilice organizira humanitarnu akciju pod nazivom "I njima je Uskrs".

Riječ je o projektu koji će trajati do petka, 22. ožujka, i to s ciljem kako bi se potrebitima na području grada pod Kozjakom uljepšali nadolazeći blagdani. Cilj akcije je prikupiti osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za korisnike prihvatilišta za beskućnike u Gomilici te druge socijalno ugrožene obitelji s područja Kaštela.

- Unatoč tome što građani posredstvom proračuna osiguravaju sredstva za pomoć prihvatilištu, potrebe beskućnika koji tamo borave iziskuju dodatnu i veću pomoć. Zato pozivamo djecu, mame, tate, nastavnike, odgajatelje te ljude dobre volje da se odazovu i doniraju nešto od navedenih potrepština beskućnicima.

Ono što im je najpotrebnije su toaletni papir, ubrusi za ruke, sredstva za pranje rublja, sredstava za održavanje čistoće prostorija, sredstva za održavanje osobne higijene (pjena i britvice za brijanje, vlažne maramice, šamponi i vreće za smeće), te nekvarljive namirnice poput konzervirane hrane i namaza te tjestenine, ulja, šećera, kave, konzervirano voće i povrće, konzerviranih narezaka, pašteta, ribljih konzervi, ulja, soka u sirupu, brašna i slično - kazali su iz "Svetog Jeronima".

Akcija će se provoditi na način da se donese jedan ili više prehrambenih proizvoda te se ostavi u školi ili vrtiću koje će ih djelatnici i volonteri preuzeti te proslijediti potrebitim obiteljima s područja grada, a onima za koje je namijenjena uručit će se pred Uskrs, dok će se ostale donacije beskućnicima dodjeljivati po potrebama tijekom cijele godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:59