stdClass Object ( [id] => 1249225 [title] => Gradonačelnik iz vodstva javne ustanove izbacio svoje SDP-ovce i postavio koalicijske partnere: Zelićeva ruka za proračun nagrađena s tri mjesta na čelu sportskog centra?! [alias] => gradonacelnik-iz-vodstva-javne-ustanove-izbacio-svoje-sdp-ovce-i-postavio-koalicijske-partnere-zeliceva-ruka-za-proracun-nagradena-s-tri-mjesta-na-celu-sportskog-centra [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Gradsko vijeće Makarske uskoro će održati sjednicu na čijem će se dnevnom redu naći usvajanje proračuna za 2023. godinu.

S obzirom na to da su glasovi SDP-a na klimavim nogama i da će stranka imati sigurnih sedam ruku u Vijeću, a nesigurnih pet od strane HDZ-a i dva NLO-a, presudna ruka bit će im glas koalicijskog partnera Stjepana Zelića s Nezavisne liste.

Međutim, kako bi SDP na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, dobio barem osam glasova za proračun, odlučio je presudnu Zelićevu ruku počastiti mjestima u Upravnom vijeću Javne ustanove Gradski sportski centar Makarska koja je u godinu dana i četiri mjeseca, imala čak tri smjene pa je sada dobilo četvrti sastav.

Prvo je Upravno vijeće koje je izabrala bivša HDZ-ova vlast smijenjeno dolaskom SDP-a, a u njemu su sjedili HDZ-ovci Mate Židić, Hrvoje Eljuga i Ivica Lelas. Ova je smjena bila politički i realna jer je poznato kako se smjene na rukovodećim funkcijama odvijaju kada dođe do promjene vlasti.

Potom je Paunović na čelu JU GSC postavio svoje Vijeće koje su činili SDP-ova Tina Međurečan, Dragan Vuković i koalicijski partner Stjepan Zelić. Međutim, ubrzo je došlo do nove smjene pa su treće Vijeće činili SDP-ovi Tina Međurečan i Mate Letica te Zelić.

I sada je, očito, kao garancija za ruku koja će podržati proračun, došlo vrijeme smjene pa je Paunović sastavio svoje Upravno vijeće koje čine predsjednik Zelić te redom njegovi kandidati za Vijeće s NL Ajmo Makarska – Vedran Kazazić i Željka Boban, dok je Jure Pribisalić imenovan koordinatorom za sportska događanja i projekte pri GSC-u, s mjesečnom naknadom od 5 tisuća kuna koliko se mjesečno plaća Zeliću kao savjetniku za sport i SDP-ovom Frani Filipetiju, savjetniku za kapitalna ulaganja.

Pribisalić je sada skrenuo ulijevo, a od početka političke karijere bio je strogo desna struja. Tako je bio vijećnik liste HDZ-HPB, HSP-AS i HSS, a kasnije je s HSLS-ovom Hloverkom Novak-Srzić vodio makarski ogranak HSLS-a da bi na koncu lani pred lokalne izbore postao kandidat NL Ajmo Makarska koja je koalirala sa SDP-om.

Inače i savjetnik Zelić i koordinator Pribisalić ujedno su i članovi Nadzornog odbora makarskog Vodovoda pa je ovdje riječ o svestranim stručnjacima i za sport i odvodnju i kanalizaciju.

Kako je došlo do imenovanja četvrtog Upravnog vijeća JU GSC iz kojeg je Paunović izbacio SDP-ovce i sportske stručnjake, pojasnio je sam i to na svom Facebooku. Tako je prvi čovjek Grada objasnio da je GSC ušao u novi razvojni ciklus.

- Pred nama su brojni izazovi i velika očekivanja naših sugrađana. U nastojanju da sportski život u našem gradu podignemo na još viši stupanj, vodeći računa o potrebama profesionalnih sportaša, rekreativaca, ali i o vrhunskim sportskim događanjima koje će Makarska u sljedećem razdoblju ugostiti, u dogovoru sa svojim suradnicima donio sam odluku o promjenama u Upravnom vijeću GSC Makarska.

Programi i ideje

Stjepan Zelić je velikim brojem glasova svojih sugrađana izabran u Gradsko vijeće, a svojim programima i idejama za razvoj grada, osobito sporta u gradu, gledamo u istom smjeru, stoga kao dio vladajuće koalicije preuzima odgovornost upravo za taj segment.

Koalicijskim sporazumom smo se obvezali zajednički raditi na boljitku svih naših građana i kroz ovu suradnju nastavljamo razvijati viziju grada za koju smo dobili povjerenje građana.

Novom timu u GSC Makarska pridružit će se Jure Pribisalić kao koordinator projekata koje provodi GSC Makarska, a obavljat će i poslove promidžbe, sudjelovati u organizaciji sportskih aktivnosti većeg značaja i drugim odgovornim zadaćama s ciljem podizanja kvalitete usluga - pojasnio je gradonačelnik Paunović.

Nakon ovih političkih rošada kojima je cilj zaštititi ‘’kralja’’, Zelića i Pribisalića smo otvoreno upitali jesu li Paunoviću uvjetovali da koalicijske partnere postavi u Upravno vijeće GSC-a zbog ruke podrške za proračun ili je to bila Paunovićeva ideja.

Kako nam je kazao Zelić, unatoč koalicijskom sporazumu niti on niti itko s njegove liste ništa nije uvjetovao Paunoviću pa ni imenovanje novih članova u Upravno vijeće GSC-a.

- Gradonačelnik je u svojoj izjavi sasvim jasno i nedvosmisleno objasnio zašto su izabrani novi članovi Upravnog vijeća GSC-a - rekao je Zelić.

Isto nam je potvrdio i Pribisalić.

- Koliko mi je poznato, nikakvih uvjetovanja nije bilo niti se na takav način ikada razgovaralo o uvjetovanom podržavanju proračuna.

Jedini uvjet koji može biti za izglasavanje proračuna je da bude sadržajan, razvojan, kvalitetan i održiv - rekao nam je Pribisalić u maniri koalicijskog partnera SDP-a.

Potom se i Zelić oglasio na svom Facebooku kazavši da je nakon izbora obećao Makaranima kako će voditi računa o interesima Makarske.

Obećanja iz kampanje

- Kao savjetnik za sport, prihvatio sam ponudu gradonačelnika Zorana Paunovića da budem predsjednik Upravnog vijeća GSC Makarska.

Prihvatio sam to, ne samo kao još jedan izazov već i kao odgovornost koju imam kao koalicijski partner vladajuće većine u Gradskom vijeću kojega sam član. Nadam se kvalitetnoj suradnji s direktorom GSC Makarska kao i ostalim članovima Upravnog vijeća i u sljedećem razdoblju uložit ću maksimalne napore kako bih doprinio što boljem pozicioniranju Makarske na sportskoj karti Europe.

Kada sam prošle godine ušao u politiku, svojim sugrađankama i sugrađanima dao sam riječ da ću kao vijećnik voditi računa o interesima našeg grada i svih onih koji u njemu žive.

---

image

Ravnatelj Joško Kosović i bivši gradonačelnik Jure Brkan na rezanju vrpce nakon dovršetka radova na GSC-u

Ivo Ravlić/Cropix
---

Do riječi držim i potrudit ću se u ovom sportskom dijelu ispuniti sve ono što sam obećavao u izbornoj kampanji - naveo je Zelić.

Međutim, treba podsjetiti da je prije godinu dana i tri mjeseca i to odmah na početku koalicijske ljubavi, došlo do trzavica između Paunovića i Zelića koji je naprasno smijenjen s mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC-a i to jer je pri izboru za ravnatelja Joška Kosovića, dao podršku upravo njemu, premda je HDZ-ovac.

Tajnim glasovanjem Kosović je dobio tri od mogućih pet glasova i špekuliralo se da je za njega glasao i Zelić, ali je onda uslijedila Zelićeva smjena.

- Zapanjujući je broj pritužbi koje mi pristižu zbog nereda, neučinkovitog vodstva i organizacije Gradskog sportskog centra. Kad sam krenuo u kampanju i preuzeo odgovornu funkciju gradonačelnika Makarske, napravio sam to čista obraza i mirna srca iskreno vjerujući da naš grad može biti drugačiji.

Nažalost, razina zakulisnih igara i političke trgovine u našem gradu nije iznenađujuća, ali je nevjerojatna u jednom uređenom društvu kakvom težimo. Igrokaz na Gradskom sportskom centru dokaz je kako nas čeka još puno posla.

Promjena statuta 2018. kojim su prilagođavani uvjeti natječaja i izrazito netransparentno raspisan natječaj od strane ravnatelja, ukazivali su da se sprema još jedna dobro poznata politička kuhinja u već dobro poznatoj režiji.

Iskreno smo vjerovali u transparentnost i poštenje, s najboljim namjerama za našu Makarsku. Tako ćemo i nastaviti. Mojom odlukom, Stjepan Zelić više nije član Upravnog vijeća Gradskog sportskog centra. Njegovo mjesto zauzeo je Mate Letica - naveo je Paunović u svom priopćenju, ali je zaboravio da natječaj za ravnatelja nije raspisao ravnatelj, već Upravno vijeće JU GSC.

Potom se oglasio i Zelić koji je kazao kako s mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC Makarska, a po odluci gradonačelnika Paunovića, odlazi visoko uzdignute glave.

Bit će toga još

- Upravno vijeće zapravo je odabralo najkvalitetniju osobu za ravnatelja, a da pritom nije bilo presudno je li ta osoba stranački podobna - kazao je tada Zelić, dodavši da u politiku nije ušao da bi sudjelovao u političkim igrokazima na kakve je javnost, nažalost, naviknuta, već da bi radio na dobrobit svojih sugrađana, svog predivnog grada.

Eto, i Zelić i Paunović kritizirali su političku trgovinu i ‘’kužinavanje’’ da bi nakon nešto više od godinu dana i sami sudjelovali u svemu što su prezirali.

Koliko će do kraja Paunovićeva mandata GSC imati Upravnih vijeća, to ćemo, čini se, zbrajati i zbrajati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MAKARSKE ROŠADE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => MAKARSKE ROŠADE 0 7898 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-12-12 12:00:35 [created_by] => 3113 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-15 20:36:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-12-15 20:36:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 60 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Gradonačelnik iz vodstva javne ustanove izbacio svoje SDP-ovce i postavio koalicijske partnere: Zelićeva ruka za proračun nagrađena s tri mjesta na čelu sportskog centra?! [metakey] => makarska, smjene, Stjepan Zelić, Zoran Paunović, SDP [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/12\/12\/23968968.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/12\/23981979.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Stjepan Zeli\u0107 na sjednici Gradskog vije\u0107a<\/p>","

Ravnatelj Jo\u0161ko Kosovi\u0107 i biv\u0161i gradona\u010delnik Jure Brkan na rezanju vrpce nakon dovr\u0161etka radova na GSC-u<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23968968_1920.jpg":"1920x1080","k_23968968_1280.jpg":"1280x1280","k_23968968_1024.jpg":"1024x1024","k_23968968_640.jpg":"640x640","k_23968968_480.jpg":"480x480","k_23968968_340.jpg":"340x340","k_23968968_220.jpg":"220x220","o_23968968_1280.jpg":"1280x853","o_23968968_1024.jpg":"1024x682","o_23968968_640.jpg":"640x426","o_23968968_480.jpg":"480x320","o_23968968_340.jpg":"340x226","o_23968968_220.jpg":"220x146","h_23968968_1280.jpg":"1280x854","h_23968968_1024.jpg":"1024x683","h_23968968_640.jpg":"640x427","h_23968968_480.jpg":"480x320","h_23968968_340.jpg":"340x227","h_23968968_220.jpg":"220x147","pp_23968968_1280.jpg":"1280x1628","pp_23968968_1024.jpg":"1024x1303","pp_23968968_640.jpg":"640x814","pp_23968968_480.jpg":"480x611","pp_23968968_340.jpg":"340x432","pp_23968968_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23981979_1920.jpg":"1920x1080","k_23981979_1280.jpg":"1280x1280","k_23981979_1024.jpg":"1024x1024","k_23981979_640.jpg":"640x640","k_23981979_480.jpg":"480x480","k_23981979_340.jpg":"340x340","k_23981979_220.jpg":"220x220","o_23981979_1280.jpg":"1280x853","o_23981979_1024.jpg":"1024x682","o_23981979_640.jpg":"640x426","o_23981979_480.jpg":"480x320","o_23981979_340.jpg":"340x226","o_23981979_220.jpg":"220x146","h_23981979_1280.jpg":"1280x854","h_23981979_1024.jpg":"1024x683","h_23981979_640.jpg":"640x427","h_23981979_480.jpg":"480x320","h_23981979_340.jpg":"340x227","h_23981979_220.jpg":"220x147","pp_23981979_1280.jpg":"1280x1628","pp_23981979_1024.jpg":"1024x1303","pp_23981979_640.jpg":"640x814","pp_23981979_480.jpg":"480x611","pp_23981979_340.jpg":"340x432","pp_23981979_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7622269 Threads: 6 Questions: 1551048822 Slow queries: 4725297 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111211412 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/gradonacelnik-iz-vodstva-javne-ustanove-izbacio-svoje-sdp-ovce-i-postavio-koalicijske-partnere-zeliceva-ruka-za-proracun-nagradena-s-tri-mjesta-na-celu-sportskog-centra-1249225 [printLink] => /dalmacija/obala/gradonacelnik-iz-vodstva-javne-ustanove-izbacio-svoje-sdp-ovce-i-postavio-koalicijske-partnere-zeliceva-ruka-za-proracun-nagradena-s-tri-mjesta-na-celu-sportskog-centra-1249225?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 390794 [name] => Makarska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => makarska [link] => /tag/makarska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 237744 [name] => smjene [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => smjene [link] => /tag/smjene ) [2] => stdClass Object ( [id] => 637776 [name] => Stjepan Zelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-04 14:52:32 [main_article_id] => 0 [alias] => stjepan-zelic [link] => /tag/stjepan-zelic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 689963 [name] => Zoran Paunović, SDP [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-07 13:20:12 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-paunovic-sdp [link] => /tag/zoran-paunovic-sdp ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MAKARSKE ROŠADE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gradonačelnik iz vodstva javne ustanove izbacio svoje SDP-ovce i postavio koalicijske partnere: Zelićeva ruka za proračun nagrađena s tri mjesta na čelu sportskog centra?! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3113 [name] => Dijana Turić [username] => dijana-turi [email] => dijana-turi@sd.hr [password] => $2y$10$qZ4EGSEp2Uk.BmhoIqRLyuM91VuQgaE5Gl4woUd8FFxm55Q.gbUXS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dijana-turic-3113 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1631 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/40fd6a0e286ba7dfb1d65ceff1b05e7f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/12/23968968.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ivo Ravlić/Cropix [mainImageDesc] =>

Stjepan Zelić na sjednici Gradskog vijeća

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/12/23968968.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix

Stjepan Zelić na sjednici Gradskog vijeća

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/12/23981979.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix

Ravnatelj Joško Kosović i bivši gradonačelnik Jure Brkan na rezanju vrpce nakon dovršetka radova na GSC-u

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Gradsko vijeće Makarske uskoro će održati sjednicu na čijem će se dnevnom redu naći usvajanje proračuna za 2023. godinu.

S obzirom na to da su glasovi SDP-a na klimavim nogama i da će stranka imati sigurnih sedam ruku u Vijeću, a nesigurnih pet od strane HDZ-a i dva NLO-a, presudna ruka bit će im glas koalicijskog partnera Stjepana Zelića s Nezavisne liste.

Međutim, kako bi SDP na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, dobio barem osam glasova za proračun, odlučio je presudnu Zelićevu ruku počastiti mjestima u Upravnom vijeću Javne ustanove Gradski sportski centar Makarska koja je u godinu dana i četiri mjeseca, imala čak tri smjene pa je sada dobilo četvrti sastav.

Prvo je Upravno vijeće koje je izabrala bivša HDZ-ova vlast smijenjeno dolaskom SDP-a, a u njemu su sjedili HDZ-ovci Mate Židić, Hrvoje Eljuga i Ivica Lelas. Ova je smjena bila politički i realna jer je poznato kako se smjene na rukovodećim funkcijama odvijaju kada dođe do promjene vlasti.

Potom je Paunović na čelu JU GSC postavio svoje Vijeće koje su činili SDP-ova Tina Međurečan, Dragan Vuković i koalicijski partner Stjepan Zelić. Međutim, ubrzo je došlo do nove smjene pa su treće Vijeće činili SDP-ovi Tina Međurečan i Mate Letica te Zelić.

I sada je, očito, kao garancija za ruku koja će podržati proračun, došlo vrijeme smjene pa je Paunović sastavio svoje Upravno vijeće koje čine predsjednik Zelić te redom njegovi kandidati za Vijeće s NL Ajmo Makarska – Vedran Kazazić i Željka Boban, dok je Jure Pribisalić imenovan koordinatorom za sportska događanja i projekte pri GSC-u, s mjesečnom naknadom od 5 tisuća kuna koliko se mjesečno plaća Zeliću kao savjetniku za sport i SDP-ovom Frani Filipetiju, savjetniku za kapitalna ulaganja.

Pribisalić je sada skrenuo ulijevo, a od početka političke karijere bio je strogo desna struja. Tako je bio vijećnik liste HDZ-HPB, HSP-AS i HSS, a kasnije je s HSLS-ovom Hloverkom Novak-Srzić vodio makarski ogranak HSLS-a da bi na koncu lani pred lokalne izbore postao kandidat NL Ajmo Makarska koja je koalirala sa SDP-om.

Inače i savjetnik Zelić i koordinator Pribisalić ujedno su i članovi Nadzornog odbora makarskog Vodovoda pa je ovdje riječ o svestranim stručnjacima i za sport i odvodnju i kanalizaciju.

Kako je došlo do imenovanja četvrtog Upravnog vijeća JU GSC iz kojeg je Paunović izbacio SDP-ovce i sportske stručnjake, pojasnio je sam i to na svom Facebooku. Tako je prvi čovjek Grada objasnio da je GSC ušao u novi razvojni ciklus.

- Pred nama su brojni izazovi i velika očekivanja naših sugrađana. U nastojanju da sportski život u našem gradu podignemo na još viši stupanj, vodeći računa o potrebama profesionalnih sportaša, rekreativaca, ali i o vrhunskim sportskim događanjima koje će Makarska u sljedećem razdoblju ugostiti, u dogovoru sa svojim suradnicima donio sam odluku o promjenama u Upravnom vijeću GSC Makarska.

Programi i ideje

Stjepan Zelić je velikim brojem glasova svojih sugrađana izabran u Gradsko vijeće, a svojim programima i idejama za razvoj grada, osobito sporta u gradu, gledamo u istom smjeru, stoga kao dio vladajuće koalicije preuzima odgovornost upravo za taj segment.

Koalicijskim sporazumom smo se obvezali zajednički raditi na boljitku svih naših građana i kroz ovu suradnju nastavljamo razvijati viziju grada za koju smo dobili povjerenje građana.

Novom timu u GSC Makarska pridružit će se Jure Pribisalić kao koordinator projekata koje provodi GSC Makarska, a obavljat će i poslove promidžbe, sudjelovati u organizaciji sportskih aktivnosti većeg značaja i drugim odgovornim zadaćama s ciljem podizanja kvalitete usluga - pojasnio je gradonačelnik Paunović.

Nakon ovih političkih rošada kojima je cilj zaštititi ‘’kralja’’, Zelića i Pribisalića smo otvoreno upitali jesu li Paunoviću uvjetovali da koalicijske partnere postavi u Upravno vijeće GSC-a zbog ruke podrške za proračun ili je to bila Paunovićeva ideja.

Kako nam je kazao Zelić, unatoč koalicijskom sporazumu niti on niti itko s njegove liste ništa nije uvjetovao Paunoviću pa ni imenovanje novih članova u Upravno vijeće GSC-a.

- Gradonačelnik je u svojoj izjavi sasvim jasno i nedvosmisleno objasnio zašto su izabrani novi članovi Upravnog vijeća GSC-a - rekao je Zelić.

Isto nam je potvrdio i Pribisalić.

- Koliko mi je poznato, nikakvih uvjetovanja nije bilo niti se na takav način ikada razgovaralo o uvjetovanom podržavanju proračuna.

Jedini uvjet koji može biti za izglasavanje proračuna je da bude sadržajan, razvojan, kvalitetan i održiv - rekao nam je Pribisalić u maniri koalicijskog partnera SDP-a.

Potom se i Zelić oglasio na svom Facebooku kazavši da je nakon izbora obećao Makaranima kako će voditi računa o interesima Makarske.

Obećanja iz kampanje

- Kao savjetnik za sport, prihvatio sam ponudu gradonačelnika Zorana Paunovića da budem predsjednik Upravnog vijeća GSC Makarska.

Prihvatio sam to, ne samo kao još jedan izazov već i kao odgovornost koju imam kao koalicijski partner vladajuće većine u Gradskom vijeću kojega sam član. Nadam se kvalitetnoj suradnji s direktorom GSC Makarska kao i ostalim članovima Upravnog vijeća i u sljedećem razdoblju uložit ću maksimalne napore kako bih doprinio što boljem pozicioniranju Makarske na sportskoj karti Europe.

Kada sam prošle godine ušao u politiku, svojim sugrađankama i sugrađanima dao sam riječ da ću kao vijećnik voditi računa o interesima našeg grada i svih onih koji u njemu žive.

---

image

Ravnatelj Joško Kosović i bivši gradonačelnik Jure Brkan na rezanju vrpce nakon dovršetka radova na GSC-u

Ivo Ravlić/Cropix
---

Do riječi držim i potrudit ću se u ovom sportskom dijelu ispuniti sve ono što sam obećavao u izbornoj kampanji - naveo je Zelić.

Međutim, treba podsjetiti da je prije godinu dana i tri mjeseca i to odmah na početku koalicijske ljubavi, došlo do trzavica između Paunovića i Zelića koji je naprasno smijenjen s mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC-a i to jer je pri izboru za ravnatelja Joška Kosovića, dao podršku upravo njemu, premda je HDZ-ovac.

Tajnim glasovanjem Kosović je dobio tri od mogućih pet glasova i špekuliralo se da je za njega glasao i Zelić, ali je onda uslijedila Zelićeva smjena.

- Zapanjujući je broj pritužbi koje mi pristižu zbog nereda, neučinkovitog vodstva i organizacije Gradskog sportskog centra. Kad sam krenuo u kampanju i preuzeo odgovornu funkciju gradonačelnika Makarske, napravio sam to čista obraza i mirna srca iskreno vjerujući da naš grad može biti drugačiji.

Nažalost, razina zakulisnih igara i političke trgovine u našem gradu nije iznenađujuća, ali je nevjerojatna u jednom uređenom društvu kakvom težimo. Igrokaz na Gradskom sportskom centru dokaz je kako nas čeka još puno posla.

Promjena statuta 2018. kojim su prilagođavani uvjeti natječaja i izrazito netransparentno raspisan natječaj od strane ravnatelja, ukazivali su da se sprema još jedna dobro poznata politička kuhinja u već dobro poznatoj režiji.

Iskreno smo vjerovali u transparentnost i poštenje, s najboljim namjerama za našu Makarsku. Tako ćemo i nastaviti. Mojom odlukom, Stjepan Zelić više nije član Upravnog vijeća Gradskog sportskog centra. Njegovo mjesto zauzeo je Mate Letica - naveo je Paunović u svom priopćenju, ali je zaboravio da natječaj za ravnatelja nije raspisao ravnatelj, već Upravno vijeće JU GSC.

Potom se oglasio i Zelić koji je kazao kako s mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC Makarska, a po odluci gradonačelnika Paunovića, odlazi visoko uzdignute glave.

Bit će toga još

- Upravno vijeće zapravo je odabralo najkvalitetniju osobu za ravnatelja, a da pritom nije bilo presudno je li ta osoba stranački podobna - kazao je tada Zelić, dodavši da u politiku nije ušao da bi sudjelovao u političkim igrokazima na kakve je javnost, nažalost, naviknuta, već da bi radio na dobrobit svojih sugrađana, svog predivnog grada.

Eto, i Zelić i Paunović kritizirali su političku trgovinu i ‘’kužinavanje’’ da bi nakon nešto više od godinu dana i sami sudjelovali u svemu što su prezirali.

Koliko će do kraja Paunovićeva mandata GSC imati Upravnih vijeća, to ćemo, čini se, zbrajati i zbrajati.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix
Ivo Ravlić/Cropix

Stjepan Zelić na sjednici Gradskog vijeća

Ivo Ravlić/Cropix

Ravnatelj Joško Kosović i bivši gradonačelnik Jure Brkan na rezanju vrpce nakon dovršetka radova na GSC-u

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/gradonacelnik-iz-vodstva-javne-ustanove-izbacio-svoje-sdp-ovce-i-postavio-koalicijske-partnere-zeliceva-ruka-za-proracun-nagradena-s-tri-mjesta-na-celu-sportskog-centra-1249225 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=697a9c8ff25aab413a78085399d14b51f7926146 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gradona%C4%8Delnik+iz+vodstva+javne+ustanove+izbacio+svoje+SDP-ovce+i+postavio+koalicijske+partnere%3A+Zeli%C4%87eva+ruka+za+prora%C4%8Dun+nagra%C4%91ena+s+tri+mjesta+na+%C4%8Delu+sportskog+centra%3F%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fgradonacelnik-iz-vodstva-javne-ustanove-izbacio-svoje-sdp-ovce-i-postavio-koalicijske-partnere-zeliceva-ruka-za-proracun-nagradena-s-tri-mjesta-na-celu-sportskog-centra-1249225 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fgradonacelnik-iz-vodstva-javne-ustanove-izbacio-svoje-sdp-ovce-i-postavio-koalicijske-partnere-zeliceva-ruka-za-proracun-nagradena-s-tri-mjesta-na-celu-sportskog-centra-1249225 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MAKARSKE ROŠADE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ObalaMAKARSKE ROŠADE

Gradonačelnik iz vodstva javne ustanove izbacio svoje SDP-ovce i postavio koalicijske partnere: Zelićeva ruka za proračun nagrađena s tri mjesta na čelu sportskog centra?!

15. prosinca 2022. - 21:36

Gradsko vijeće Makarske uskoro će održati sjednicu na čijem će se dnevnom redu naći usvajanje proračuna za 2023. godinu.

S obzirom na to da su glasovi SDP-a na klimavim nogama i da će stranka imati sigurnih sedam ruku u Vijeću, a nesigurnih pet od strane HDZ-a i dva NLO-a, presudna ruka bit će im glas koalicijskog partnera Stjepana Zelića s Nezavisne liste.

Međutim, kako bi SDP na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, dobio barem osam glasova za proračun, odlučio je presudnu Zelićevu ruku počastiti mjestima u Upravnom vijeću Javne ustanove Gradski sportski centar Makarska koja je u godinu dana i četiri mjeseca, imala čak tri smjene pa je sada dobilo četvrti sastav.

Prvo je Upravno vijeće koje je izabrala bivša HDZ-ova vlast smijenjeno dolaskom SDP-a, a u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 14:33