StoryEditor
Obalagašenje u tijeku

Gori na divljem odlagalištu otpada na Hvaru, na terenu vatrogasci i policija: gusti crni dim zabrinuo mještane, ne zna se kako je planulo

21. lipnja 2021. - 14:30

Na divljem odlagalištu otpada, na predjelu Zenčišće kod Jelse na otoku Hvaru, u ponedjeljak nešto iza 12 sati izbio je požar, tako da su trenutno na gašenju vatre angažirani članovi DVD-a Jelsa, Stari Grad i Hvar s raspoloživom tehnikom.

Jedan bager momentalno rasprema odbačeni otpad, vatrogasci brane strojeve za drobljenje kamena, a vatra je za sada pod kontrolom, međutim, gusti crni dim izazvao je veliku zabrinutost mještana i turista koji se momentalno odmaraju u tom otočnom mjestu.

image
Mirko Crnčević

- Dojava je zaprimljena od kolege koji vozi cisternu s vodom prema istočnom dijelu otoka u 12.40 sati, nakon čega je uslijedila brza intervencija. Sada su na terenu sve raspoložive snage DVD-a, petnaestak ljudi s četiri specijalna vozila, a u pomoć su nam s vozilima također stigle kolege iz DVD-a Stari Grad i Hvar. Gašenje je u tijeku i radimo na natapanju rubnog područja, pa vjerujemo da će požar u najkraćem vremenu biti lokaliziran te u konačnici u potpunosti ugašen - kazao je Roman Radonić, zapovjednik DVD-a Jelsa.

Policijski djelatnici su također na mjestu događaja, rade na osiguranju te utvrđivanju uzoka i načina izazivanja požara, ali se očito i ovaj put pokazuje da su divlja odlagališta otpada zaista veliki problem na cijeloj našoj obali, ona jednostavno predstavljaju mjesta potencijalnog izbijanja požara. Lokalne vlasti stoga trebaju ozbiljnije raditi na toj problematici, jer će u protivnom zasigurno dolaziti do neželjenih posljedica, uključujući i materijalne štete.

item - id = 1107401
related id = 0 -> 1128217
related id = 1 -> 1127961
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 05:58