StoryEditorOCM
ObalaSUKOB KOD TRAJEKTA

Doznajemo pozadinu žestokog sukoba na Rivi: lučki redar nasrnuo na putnike, pa ponudio veliki novac lažnom svjedoku!?

Piše DV
23. kolovoza 2023. - 12:41

Nakon incidenta u trajektnoj luci u Orebiću koji je kulminirao sukobom putnika s redarom Lučke uprave, o slučaju se oglasila i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska koja je izvijestila kako je "nakon kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske postaje Ston 25-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja".

image

Policija je potvrdila da se incident dogodio

Čitatelj

Naime, oosumnjičeni je, raspoređujući vozila na trajektnom pristaništu u Orebiću, ušao u verbalni sukob s 64-godišnjim putnikom zbog nesuglasica oko ukrcajnog reda, o čemu je Dubrovački vjesnik pisao prošlog vikenda.

Budući da je utvrđeno kako su tijekom navedenog sukoba obojica muškaraca međusobnim vrijeđanjem i vikom narušavali javni red i mir prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Bračni par putnika se, podjsetimo, automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka htio ukrcati na "Jadrolinijin" trajekt "Ston" koji plovi iz Orebića prema otoku Korčuli. Na upozorenje redara Lučke uprave nisu reagirali, te su, prema izjavama očevidaca, vozilom počeli gurati fizičku prepreku, pri tom izgovarajući neprimjerene riječi redaru.

image

Na kraju su i redar i nestrpljivi putnik odvedeni u postaju

Čitatelj

Policija je danas izvijestila kako je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnji redar, kao zaposlenik Lučke uprave, dan nakon izgreda prišao jednoj od osoba koja je bila na mjestu događaja i pokušao ga nagovoriti da lažno svjedoči u njegovu korist rekavši mu da ga je naveo kao krunskog svjedoka u prekršajnom postupku.

Osumnjičeni je od spomenutog zatražio da u svom svjedočenju navede kako on nije prvi počeo sukob te mu točno naveo što bi trebao reći u svom iskazu i za to mu nudio novčanu naknadu od 1000 eura. Isto traženje osumnjičeni je ponovio i sljedećeg dana, a spomenuta osoba je odbila oba prijedloga pojasnivši kako nije svjedočio sukobu jer se u tom trenutku nalazio na većoj udaljenosti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:30