StoryEditorOCM

Moralićev ‘Kemokompleks’ prijeti inspekcijom

Piše PSD.
16. lipnja 2011. - 19:10
Unatoč manjem zanimanju stanovnika Kaštela jer je riječ o zoni uglavnom gospodarske namjene, jučer održano javno izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja Krtine izazvalo je nekoliko reakcija zainteresiranih stranaka, među kojima se izdvaja ono predstavnika “Kemokompleksa”, vlasnika Envera Moralića.

Direktor “Kemokompleksa” Zvonimir Krstulović i zastupnik poduzeća Muharem Kadić ponovno su podnijeli zahtjev da se u UPU ucrtaju podzemni energetski kabeli, postavljeni 70-ih godina prošlog stoljeća, s posjedovanjem svih dozvola uključivo i uporabnu, i još uvijek ispravni.

Iz za sada nejasnog razloga kabeli se nisu našli u prijedlogu UPU-a iako imaju katastarsku podlogu jer ih je svojedobno ovlaštena tvrtka ucrtala “do u centimetar”, kako je pojasnio Krstulović, čime je došlo do razlike u stanju na terenu i u planu.

Predstavnik “Kemokompleksa” traži i da se navede da će budući vlasnici parcela preko kojih kabeli prolaze, u slučaju gradnje, što će reći kopanja terena i potrebe izmještanja kabela, učiniti to o vlastitu trošku.

Ako u postupku donošenja UPU-a “Kemokompleks” u svom interesu bude oštećen, tvrtka će zatražiti inspekcijski nadzor, najavio je Kadić. Ronald Rejo, u gradskoj upravi zadužen za urbanizam, uputio je Krstulovića i Kadića da problem riješe s HEP-om, u čijoj se podlozi kabeli nisu našli.

UPU Krtine obuhvaća područje Krtina, Žuvanča i Orje, ukupne površine oko 25 hektara, na kojemu se nalazi i posrnulo poduzeće u državnom vlasništvu “Adriachem”, koje se prostire na čak 64.000 četvornih metara.

Donošenjem UPU-a u ovoj je zoni gospodarske namjene sa sadržajima proizvodne zanatske i poslovne namjene, omogućeno parceliranje, s tim da parcela ne može biti manja od 2000 kvadrata.

Promjena je u tome što je dana mogućnost otvaranju većeg broja poduzeća na ovom području, baš kao i u dijelu zone gospodarske, pretežito obrtničke namjene, smještene iznad “Adriachema”.

Nekolicina vlasnika privatnih parcela na području UPU-a Krtine imala je primjedbe na predviđeni koridor prometnica.

Mišljenja su, naime, da su neke od njih potpuno nepotrebne jer vode samo do željezničke pruge, a njihove parcele presijecaju umanjujući im vrijednost. Jesu li im primjedbe prihvaćene, znat će prije nego što Gradsko vijeće usvoji UPU.

jadranka matić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 08:11