StoryEditorOCM
Dalmacijanema žurbe?

Misteriozni objekt izniknuo na hridi pored Makarske, debelo izvan građevinske zone: situacija je vrlo neobična, investitor je poznati građevinar; Inspektori, gdje ste?!

Piše Ivona Ćirak / Makarska kronika
16. svibnja 2019. - 17:07

Bespravna gradnja u Žlibu, o kojoj smo već pisali, dobiva svoj nastavak. Naime, napokon nam je stigao odgovor i Državnog inspektorata na upit poslan 10. travnja.

Odgovor smo čekali nešto manje od mjesec dana, a u odgovoru nas obavještavaju da je na temelju našeg upita zaprimljenog 11. travnja 2019. godine, inspekcijski nadzor na č.z.1681/2 k.o. Veliko Brdo stavljen u plan rada. Upit je, točnije, poslan dva puta, a "požurnica" je na adresu Državnog inspektorata poslana koncem travnja.

Dalmatinski misterij: kako je objekt izvan građevinske zone uredno upisan na Katastru i Sudu, a nije građen prije 1968. i ne, nije u postupku legalizacije?! Mještani se kunu da kuće prije nije bilo

Zašto im je ovoliko dugo trebalo za odgovor, ne znamo, ali sasvim sigurno ima veze s preustrojem kojim je građevinska inspekcija s Ministarstva graditeljstva prebačena na Inspektorat.

U svakom slučaju, pitanje je kad će inspektori uistinu i izaći na teren, s obzirom na to da se itinerar tek sastavlja.

Podsjetit ćemo da se radi o objektu podignutom na hridi, u neposrednoj blizini od samo nekoliko desetaka metara od granice Parka prirode Biokovo, i to debelo izvan građevinske zone. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:06