StoryEditorOCM

Imotski ugostitelji: Gosti nam zbog zabrane pušenja pobjegoše u BiH

Piše PSD.
16. lipnja 2009. - 12:22
Mi smo zasigurno ugroženiji od ostalih naših kolega diljem Hrvatske,upravo zbog blizine granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.Tamo rad u kafićima i ostalim ugostiteljskim objektima cvate kao nikada,dok kod nas nema niti muhe u kafićima.Odoše nam gosti,a nameti ostali isti.Nas je 140 na području Imotske krajine i upošljavamo 260 ljudi.Znači,od našeg rada hrani se u ovoj imotskoj neimaštini 260 obitelji.Tražimo da se razumnim amandmanima,“omekša“ zakon o zabrani pušenja.



Ne tražimo nikakve privilegije,ali država treba shvatiti da smo mi u Imotskoj krajini ipak specifično područje.Nema proizvodnje,nema novih radnih mjesta.Ako mi zatvorimo naše objekte povećati će se ionako impozantan broj imoćana koji su na burzi rada.Stoga ćemo prvo slijediti naše kolege iz Splitsko-dalmatinske županije u potpisivanju peticije,a onda ćemo ići i s prosvjedima i građanskim neposluhom.

Sažetak je ovo odluka ,sa izvanrednog skupa ugostitelja Imotske krajine u Imotskom,na kojemu se razmatrala,kako kažu, „dramatična situacija uvjetovana stupanjem na snagu zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima“.Podršku imotskim ugostiteljima svojom nazočnošću dao je i Dražen Krolo iz ceha ugostitelja županije i član Hrvatske obrtničke komore.

Uistinu,imotski kafići zjape prazni,tek nekoliko njih koji imaju terasu uprihode nešto novca.U večernjim satima,ili kada je loše vrijeme,svi gosti,presele se u susjedno Posušje,Grude ili neki kafić s druge strane granice.

Na skupu ugostitelja pojavili su se i neki imotski ugostitelji u dresovima na kojima je pisalo“Izgradimo Posušje,a Hrvatskoj platimo porez“.
Uskoro se očekuje,kako je rečeno i prosvjed ugostitelja u središnjoj imotskoj ulici Stjepana Radića u kojoj sa susjednom ulicom Kralja Zvonimira ima oko tridesetak ugostiteljskih objekata i u kojima radi oko 100 radnika.


Velimir Braco Ćosić/ EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 05:16