StoryEditorOCM
Dalmacijanovi čelnik uveo novo pravilo

I direktor bere salatu u ‘Kaštelanskim staklenicima’

Piše PSD.
28. veljače 2013. - 21:07

Novi direktor, nova pravila. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati potez Marija Paladina, nedavno imenovanog prvog čovjeka “Kaštelanskih staklenika” koji je zbog manjka radne snage odlučio da će u proljetnoj berbi zelene salate sudjelovati i zaposlenici iz najčešće udobnih ureda, pa čak i predsjednik Uprave ove posrnule donjokaštelanske tvrtke.

Okružen većinom ženama koje rade na sadnji, berbi i održavanju poljoprivrednih kultura koje “Staklenici” proizvode, direktor Paladin jučer je iz prve ruke poučen kako se salata bere, slaže i otprema za tržište.

Veleprodajna cijena zelene salate od 8 do 12 kuna

− Na ovaj potez odlučio sam se zbog manjka zaposlenika u proizvodnji. Cijela Uprava tvrtke i svi iz ureda zajedno s radnicima iz proizvodnje sudjelujemo u berbi. Danas beremo salatu, a sutra ćemo druge vrste povrća. Do sada su se za te poslove angažirali sezonski radnici, međutim, prošla su takva vremena.

Svi zajedno trebamo zasukati rukave i maksimalnim naporima potruditi se ovu našu tvrtku izgurati na pravi put i dići je na noge. Imam viziju, radnici su voljni predano raditi da bismo uspjeli, pa ja na kraju duboko vjerujem da će to tako i biti − kazao nam je direktor Paladin, napominjući da će tvrtka na sezonskim radnicima uštedjeti ne baš malo novca.

Salata, kako nam je kazao, ide na zadarsko i splitsko tržište, na sve splitske tržnice i TTTS, gdje će se, umjesto za dosadašnjih 2,60 kuna, prodavati po veleprodajnoj cijeni od 8 do 12 kuna. Isto tako, navodi direktor, u fazi su probijanja na nova tržišta, u izravnu opskrbu hotela u turističkoj sezoni od travnja do listopada.

Blagajnica Ljiljana: Svi ćemo zasukati rukave

Cijela akcija na mobiliziranju svih zaposlenih u berbi salate među radnicima je odjeknula pozitivno. − Moramo biti svjesni da svi skupa trebamo krenuti k ozdravljenju tvrtke. Radnici imaju volju i želju, a to je najvažnije. Za proizvodnju se ne bojim, nakon salate počinjemo sa sadnjom paprika i rajčice, a potom i krastavca − kaže Paladin.

Blagajnica iz financijske službe Ljiljana Milanović, ujedno i glavna sindikalna povjerenica, koja se jučer uključila u berbu salate, veli da nije bio problem iz ureda doći u staklenik.

− Tu sam, u “Staklenicima”, i započela svoj rad prije 30 godina pa mi ovaj posao nije stran. Moramo svi, ali baš svi, zasukati rukave. Spremni smo na to kako bi se naša tvrtka održala i, najvažnije, da bismo sačuvali naša radna mjesta − zaključila je Milanović.

Piše Jakov Žarko 
Snimio Jadran Babić / Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 15:24