StoryEditorOCM
DalmacijaMJEŠTANI GLAVICA NEZADOVOLJNI ULAGANJEM U NJIHOVO MJESTO

Glavičani: Sinjska vlast nas ignorira

Piše PSD.
5. srpnja 2008. - 21:43

Ako gradska vlast ne promijeni odnos prema Glavicama, pozvat ćemo građane na bojkot plaćanja svih obveza prema gradskom proračunu

Sve što smo dogovarali s bivšim gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem i Gradskim poglavarstvom koje je on vodio, sada je zaustavljeno. Glavice su poslije Sinja po broju stanovnika najveće gradsko naselje, a komunalna opremljenost na nedopustivo niskoj razini.

O tome smo razgovarali s novim gradonačelnikom dr. Ivanom Nasićem. On nam je rekao da ne može ništa učiniti jer u gradskom proračunu nije planirano financiranje naših projekata. Mi se s takvim odgovorom ne slažemo.

Ako gradska vlast ne promijeni odnos prema Glavicama, pozvat ćemo građane na bojkot plaćanja svih obveza prema gradskom proračunu i komunalnim tvrtkama u (su)vlasništvu Grada, izjavio nam je u srijedu Ivica Romac, predsjednik Mjesnog odbora Glavica, jer im je, kaže, prekipjelo.

- U posljednje tri godine u Glavicama je asfaltirano 11.500 metara kvadratnih nerazvrstanih cesta. U isto vrijeme u Sinju 32.600 metara kvadratnih, Turjacima 31.500, Brnazama 26.700, Lučanima 26.200, Suhaču 12.000 kvadrata i tako redom. Ove godine u nas su planirali 5000 kvadrata novog asfalta, a svi drugi dobili su više. To je najbolji primjer odnosa Grada prema Glavicama – veli Romac.

U Glavicama iznose da je trebalo nastaviti gradnju nogostupa od Škole do Jelinčića. Zaustavljeno je, ne projektira se iako su građani besplatno ustupili zemljište. Ne ide ni gradnja javne rasvjete na ulazu iz Sinja u gornji dio naselja. Cesta kroz Toplicu davno je pripremljena za asfalt, a i dalje se vozi makadamom.

Za groblje je postignut dogovor da se gradi ubrzano, a program je obuhvaćao ogradni zid, pristupni put, dovođenje vode i struje te izgradnju mrtvačnice. Glavičani iznose da sve skupa ide presporo, a u proračunu su osigurana ograničena sredstva, koja se već troše za druga groblja, pa u ovoj godini taj problem neće biti riješen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 09:54