StoryEditorOCM
Dalmacijaproblem duga

Direktor 'Kaštelanskih staklenika' podnio prijedlog za predstečajnu nagodbu

Piše PSD.
7. ožujka 2014. - 22:30
Direktor Kaštelanskih staklenika Marijo Paladin podnio je prijedlog za otvaranje redovnog postupka predstečajne nagodbe posrnule kaštelanske tvtke u većinskom vlasništvu države.

Paldin u prijedlogu navodi da obveze poduzeća ovoga trenutka iznose 55.940.963 kune te da staklenici imaju 88 zaposlenika. Uz prijedlog je priložena izjava, koju potpisuje Paladin, a po kojoj sklapanje predstečajne nagodbe neće utjecati na tražbine radnika.

Mogućnost predstečajne nagodbe direktor staklenika već je najavio prošlog mjeseca i potvrdio odgađanjem skupštine. Razloge valja tražiti u poreznom dugu u iznosu od 50 milijuna kuna, koji u međuvremenu nije riješen na dogovoreni način da se država naplati preuzimanjem zemljišta u vlasništvu staklenika površine oko 93.000 kvadrata.

Predstečajna nagodba prilika je za rješavanje tog problema tim prije što odluku donosi većinski vlasnik, dakle država. U isto virjeme tražit će se i strateški partner kako bi staklenici konačno stali na zdrave noge.

U veljači su staklenike posjetili i inspektori odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a na osnovu obavijesti o uočenim nepravilnostima u postupanju uprave u razdoblju od 2005. do 2011. godine koju su u prosincu 2012. Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu uputili novoizabrani članovi nadzornog odbora.

J. MATIĆ
FOTO: CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 15:14