StoryEditorOCM
DalmacijaDijete piroman

Desetogodišnjak u Trogiru palio brodove - u 10 dana napravio više od 300.000 kuna štete

Piše PSD.
23. srpnja 2015. - 16:34
Vatru na tri broda, koja su u razmaku od desetak dana izgorjela na području Trogira potpalio je, prema trogirskoj policiji, desetogodišnji dječak! Šteta koja je nastala na brodovima procjenjuje se na oko 320 tisuća kuna.

Kako je utvrdila policija, dječak je prvo 10. srpnja oko 20 sati zapalio ribarski brod "Pere" privezan uz obalu Kralja Zvonimira u Trogiru. Tada je policija izvijestila da je nakon očevida utvrđena sumnja kako je uzrok požara toplinska energija, a centar požara u unutrašnjosti broda koji se koristi kao kuhinja dok je šteta procijenjena na oko 100 tisuća kuna.

Devet dana poslije planuo je brod tipa "maestral" privezan uz obalu na predjelu Travarica, a tu je šteta procijenjan na oko 75 tisuća kuna. Samo dan poslije, oko 21.30 novi požar, ovaj put na gliseru na suhom vezu. Tu je nastala šteta od oko 140 tisuća kuna.

Policija je Državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće u odnosu na kaznena djela oštećenje tuđe stvari, a o svemu je obaviješten Centar za socijalnu skrb koji je preuzeo brigu za dijete. Kako doznajemo, dječak je palio bez pomoći bilo kakve zapaljive tekućine već bi na brodicu samo bacio upaljenu šibicu ili upaljač.


VLADIMIR URUKALO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 18:54