StoryEditorOCM
SportIZ AK FORTIUSA

Najbolji u Zadarskoj županiji i drugi u Dalmaciji! Trebalo im je točno pet godina rada da dođu do tog velikog postignuća

Piše Ivica GJERGJA
6. siječnja 2024. - 19:28

Po kriteriju uspješnosti Hrvatskog atletskog saveza na kraju 2023. godine Atletski klub Fortius iz Zadra je najbolji klub u Zadarskoj županiji. Naime, na tablici koja se kreira ukupnim zbrojem bodova u deset kriterija ove godine kao i prošle godine zauzeli su 16. mjesto s dosad rekordnim brojem bodova, dok se do sad u Zadru neprikosnoveni nositelj kvalitete Atletski sportski klub Zadar plasirao jedno mjesto iza njih.

image

AK Fortius

I. Gjergja/Slobodna Dalmacija

Prošle godine su završili su jedno mjesto iza njih te im je bilo jasno da nisu daleko. Nakon čestitki evo što nam je kazao trener Edi Stipić:

-Trebalo nam je točno pet godina rada da dođemo do za nas ovog velikog postignuća. Osim ovog plasmana još nas više veseli izolirani plasman našeg kluba koji zapravo prikazuje kvalitetu rada, a odnosi se na bodovni zbroj 20 najvrjednijih rezultata po tablicama World athletics od skoro 18000 bodova (skoro 900 bodova u prosjeku po rezultatu), koji nas svrstava na visoko 9. mjesto u konkurenciji 97. klubova. Hvala trenericama i trenerima na predanom radu, hvala djevojčicama i dječacima koji izrastaju u ozbiljne atletičarke i atletičare, hvala roditeljima i prijateljima koji nas prate, hvala i sponzorima koji nam pomažu u nadi da će ih iz dana u dan biti sve više, jer mi to zaslužujemo. Joj umalo sam zaboravio da smo drugi u Dalmaciji, kazao nam je trener Stipić.

Što reći nego sve čestitke i s naše strane ovom uzornom kolektivu.

20. lipanj 2024 04:21