StoryEditorOCM
SportCVITUŠA 2022.

Nacionalno prvenstvo Hrvatske u brdskom biciklizmu u Lovincu: Posedarci Šimun Krajina i Antonija Zekić okrunili se titulom državnih prvaka

Piše I. Gjergja
26. srpnja 2022. - 17:29

Protekli vikend u Lovincu održano je Nacionalno prvenstvo Hrvatske u brdskom biciklizmu XCO Cvituša 2022. Utrka je održana u zajedničkoj organizaciji Hrvatski biciklistički savez - Croatian Cycling Federation, Saveza sportova općine Lovinac i Biciklističkog kluba Posedarje, a što je ovim potonjima već treća utrka u dva mjeseca.

Na izuzetno zahtjevnoj snazi po ekstremnim vrućinama nastupilo je devet predstavnika biciklističkog kluba Posedarje. Šimun Krajina (U7) i Antonija Zekić (U11) popeli su se na najvišu stepenicu postolja i okrunili se titulom državnih prvaka u svojim kategorijama, dok je Marko Dežmalj u kategoriji U7 došao je do brončane medalje.

Blizu medalje su bili i David Budim (U7), Ana Brala (U9), Lovre Juričević (U11) i Roko Doljanin (Kadet), ali su se na kraju morali zadovoljiti četvrtim mjestom. Kristijan Brala utrku je završio na 5. mjestu kategorije U7, dok u kategoriji U13 Stipan Klanac osvojio 8. mjesto.

Rezultati po kategorijama

 

Kategorija U7M

1. mjesto Krajina Šimun

3. mjesto Dežmalj Marko

4. mjesto Budim David

5. mjesto Brala Kristijan

 

Kategorija U 9W

4. mjesto Brala Ana

Kategorija U11W

1. mjesto Zekić Antonija

Kategorija U11M

4. mjesto JURIČEVIĆ Lovre

 

Kategorija U13M

8. mjesto Klanac Stipan

Kategorija Kadeti M

4. mjesto Doljanin Roko

 

IZ BK Posedraje se zahvaljuju glavnom sponzoru Nacionalnog prvenstva HUSQVARNA, te ostalim pokroviteljima utrke kao Općini Lovinac, Zajednica sportova Ličko-senjske Županije, Vertex, Dukha bikes, M-link. Sljedeći nastup biti će 5. kolovoza Biciklijada Posedarje – Novigrad.

02. lipanj 2024 01:11