StoryEditorOCM
SportOBORILA REKORD

Na juniorskom prvenstvu u atletici Zadranima tri medalje!

Piše Ivica Gjergja
20. srpnja 2020. - 14:20

U organizaciji Hrvatskog akademskog atletskog kluba Mladost iz Zagreba održano je dvodnevno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za juniore i juniorke (U - 19). Na prvenstvu je nastupilo i četvero članova AŠK „Zadar„ koji su nastavili ovogodišnji uspješan niz rezultata. Mladi Zadrani su osvojili ukupno 3 medalje - 2 zlatne i 1 srebrenu. U subotu prvog dana prvenstva nastupilo je troje članova Kluba i to u bacanju diska (1kg) kadetkinja. Anita Odžaković  je osvojila vrlo dobro peto mjesto s rezultatom 34,97 m postigavši pri tom i svoj novi osobni rekord. U skoku uvis u konkurenciji juniora nastupio je Lovre Čulina i skokom od 192 cm osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju. U troskoku  u konkurenciji devet atletičarki Paula Sorić je osvojila prvo mjesto , zlatnu medalju i naslov državne prvakinje skočivši u 6seriji 11,05 m.

U nedjelju, drugog dana natjecanja, nastupilo je dvoje atletičara AŠK- a Zadar. Veronika Šokota je u bacanju koplja ( 600 g ) osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje bacivši koplje u četvrtoj seriji do dalekih 52,59 m, čime je za više od 12 m popravila svoj novi osobni rekord, te postigla nove klupske rekorde u kategoriji seniorki. Dosadašnji rekord držala Jelena Jurlina s 49,96 m iz Atlante postignut 3. travnja 2004. godine, te u kategoriji juniorki dosadašnji rekord držala je Katarina Gašparović s 47,51 m iz Zagreba, postignut 24. lipnja 2012, te u konkurenciji mlađih juniorki dosadašnji rekord držala Katarina Gašparović s 43,94 m iz Varaždina postignut 4. lipnja 2011. godine.

- S rezultatom od 52,59 metara Veronika Šokota je na tablicama Hrvatskog atletskog saveza u konkurenciji seniorki na odličnom drugom mjestu, bolja od Veronike je samo Sara Kolak s 62,42 m. Veroniki je ovo 4 naslov državne prvakinje u dvorani i na otvorenom ove sezone. Još jednom i čestitke Veronikinom treneru Predragu Saratliji na postignutim rezultatima. U bacanju kugle (4 kg) kadetkinja Anita Odžaković je osvojila deveto mjesto s rezultatom 9, 78 m. Na dosadašnjih 12 održanih državnih prvenstava Hrvatske u dvorani i na otvorenom članovi Atletskog športskog kluba Zadar su do sada osvojili ukupno 41 medalju od čega 19 zlatnih, 10 srebrenih i 12 brončanih, što je izuzetno dobar rezultat uzornog kolektiva, kazao nam je trener Ivica Šola.

23. rujan 2024 18:21