StoryEditorOCM
RegionalKAD ĆE BITI IZABRAN GRADITELJ CGO BILJANE DONJE?

Poljaci se poigravaju zadarskim projektom od 100 milijuna eura - uputili i drugu žalbu!

Piše P.O.
12. travnja 2018. - 20:54
cgodede

Ponude pristigle na drugi, ponovljeni javni natječaj za projektiranje i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim trebale su biti otvorene još 6. veljače, ali je posljednjeg dana roka stigla žalba tvrtke "Control Process" iz Poljske. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave je žalbu odbila, ali je od tvrtke "Eko", koja vodi ovaj sto milijuna eura vrijedan projekt, zatražena izmjena jednog detalja tekstualnog dijela natječajne dokumentacije.

U opis poslova koje su trebale obavljati tvrtke konkurenti za izgradnju CGO-a trebalo je samo dodati "i slično", ali su u poljskom "Control Processu" (iako se Državna komisija o tome uopće nije izjasnila) smatrali da je trebalo mijenjati i sustav bodovanja ponuda, pa su podnijeli i drugu žalbu!

Po informacijama iz "Eka", Državna komisija bi odluku o poljskoj žalbi mogla donijeti do kraja ovog ili početkom narednog tjedna, a od odluke do otvaranja pristiglih ponuda proći će još 11 dana.

Direktor "Eka" Dino Perović je u veljači 2017. godine poništio prvi natječaj za projektiranje i izgradnju CGO-a strahujući da bi moglo doći do financijskih korekcija teških do 15 milijuna kuna koji bi pali na pleća lokalne samouprave. Na taj se natječaj za projektiranje i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom javilo 13 poduzeća iz cijele Europe, dok su na drugi natječaj pristigle četiri prijave.


 

03. svibanj 2024 04:52