StoryEditorOCM
ĐiradaBADNJAK U ZADRU

Iz grupe Cambi najavljuju svoj koncert: "Bez obzira na najavljene vremenske (ne)prilike, bit će pravi užitak nastupati u Zadru"

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2021. - 18:34

Tko u petak 24. prosinca ne bude u điru oko Varoši, na Kalelargi, adventskom trgu ili nekom drugom gradskom punktu koji vrije uz kavu, marendu s bakalarom ili uz bićerin žestokog, teško da može kazati kako je iz Zadra. O Badnjaku u Zadru, jednom od najljepših spontanih okupljanja generacija Zadrana, nema nekog posebno dokumentiranog podataka iz daljnje prošlosti, no svakako je riječ o autentično zadarskom događaju koji se ne propušta. Zna to Jure Nikolić iz splitske grupe Cambi koja će za Badnjak u 11:30 sati pjevati na adventskom trgu.

- Badnjak je inače poseban dan, tako da će biti pravi užitak nastupati u blagdanskoj atmosferi u Zadru. Čast nam je biti u Zadru i uživati u Badnjaku na prekrasnom adventskom trgu. Nadam se kako će biti dosta ljudi i kako ćemo na jedan lijep i prikladan način navijestiti Božić - raduje se Nikolić koncertu. Brojni fanovi Cambija u dlaku poznaju repertoar svoje omiljene grupe, pa četiri sjajna vokala – Jure Nikolić, Sandro Gerbec, Luka Čulić i Joško Tranfić – za njih ne predstavljaju iznenađenje. Nastupom na ovogodišnjoj „Dori“ s hitom „Zaljubljen“ uspješno su predstavili vrhunske glasovne sposobnosti i glazbenu modernost, pa će Zadranima ponuditi Badnjak za pamćenje.

- Izvodit ćemo svoje stvari uz neke druge prilagođene blagdanskom duhu. Imamo i neke svoje koje odgovaraju trenutku Božića - kaže Jure iz Cambija. A kad koncert završi momci iz Cambija potražit će neko ugodno mjesto za odmor i, naravno, pjat bakalara. Tako je to u Zadru u vrijeme Badnjaka.  

28. travanj 2024 18:30