StoryEditorOCM
4 kantunaMJERE OPREZA

Stožer zabranio posjete u zadarskoj bolnici i domovima za umirovljenike. Svi zaraženi na turniru su asimptomatski na virus

Piše IN
22. lipnja 2020. - 14:04

Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je odluku o zabrani posjeta bolesnicima u Općoj bolnici Zadar te domovima za starije osobe. Preventivna je to mjera uvedena odmah nakon što se otkrilo da je bugarski tenisač koji je sudjelovao na Adria Touru u Zadru bio pozitivan na koronavirus.

- Zabrana posjeta bolnici i domovima za umirovljenike je očekivana jer su to dva najranjivija mjesta za širenje virusa. Te će mjere ostati na snazi najmanje 14 dana, kako netko u tom vremenu ne bi unio virus. O novim mjerama ćemo znati nakon konzultacija s nacionalnim stožerom i nakon što prođu dva tjedna - rekao je dr. Alan Medić pojasnivši kako su sve pozitivne osobe s teniskog turnira u dobrom zdravstvenom stanju. Nemaju izražene simptome bolesti, odnosno, asimptomatske su na virus Covid-19.

Bugarski tenisač se vratio u Monte Carlo, Borna Ćorić u Zagreb, a još dvoje zaraženih članova teniskih timova ostat će u hotelu u Zadru pod posebnim mjerama, dok ne budu spremni za premještaj u karantenu unutar zajednice, odnosno odlazak u svoje zemlje.

Testiranja u Zadru provode se u laboratoriju Zavoda za javno zdravlje Zadar i Covid ambulanti, a Zadar je u stanju dnevno testirati 288 osoba, naglasio je dr. Medić.  

27. travanj 2024 06:34