StoryEditorOCM
Hrvatskatužna vijest

Preminuo poznati zagrebački kirurg: ‘ Tužan je dan danas. Umro je moj prijatelj. Malo je takvih kao što je bio Tony‘

Piše Vijesti sd
12. lipnja 2024. - 13:07

Poznati zagrebački kirurg Antun Kljenak je preminuo ove srijede, a tužnu vijest  potvrdio je njegov kolega Hrvoje Tomasović na društvenim mrežama. Kljenak je inače radio kao specijalist dječje kirurgije na Klinici za dječje bolesti, a zbog svog iznimnog truda bio je je i dobitnik Nagrade grada Zagreba

- Tužan dan danas. Upravo sam dobio vijest da je preminuo moj prijatelj Antun Kljenak Tony. Veliki liječnik, humanist, hrvatski pjesnik i intelektualac. Malo je takvih kao što je bio Tony - poručio je Tomasović na Facebooku.

Kljenak je bio doktor znanosti, primarijus, specijalist dječje kirurgije i sveučilišni magistar javnog zdravstva. Završio je Klasičnu gimnaziju, studij medicine u Zagrebu te postdiplomski studij Javnog zdravstva.

Godine 2003. diplomirao je na The George Washington Universityju, Columbian Collegeu of Arts and Sciences: Tranformational Leadership. Dobitnik je Nagrade grada Zagreba i drugih nagrada, povelja i priznanja. Dragovoljac je Hrvatskog oslobodilačkog rata, odlikovan Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992.

Kljenak je bio i pjesnik, slikar, autor filmova, a okušao se i u politici, gdje je surađivao s HSP-om i bio njihov kandidat za gradonečelnika Zagreba. 

image
Goran Mehkek/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 13:22