Overlay
moćno djelovanje

Želite li sjajnu, bujnu i prekrasnu kosu, posegnite za popularnim proizvodom za njegu kože. Riješit će sve probleme!

Piše Stil
26. siječnja 2023. - 19:38

Hijaluronska kiselina bez sumnje je jedna od najvećih zvijezda među beauty sastojcima i svima nam je već jako dobro poznata njena uloga u njezi kože. No jeste li znali da vam hijaluronska kiselina može poslužiti kao sredstvo za postizanje ljepše i zdravije kose? Mnogi proizvodi za njegu kose već imaju hijaluronsku kiselinu u svom sastavu, ali želite li svojoj kosi pružiti dodatnu i ciljanu njegu, možete nanijeti omiljeni HA serum na pramenove i vlasište.

Ono što valja imati na umu jest da hijaluronska kiselina nije ovlaživač (humektant) već djeluje tako da privlači i zadržava vlagu u kosi i na vlasištu. Zahvaljujući tim svojstvima, ona omogućuje kosi da zadrži vlagu iz proizvoda za njegu. Također pomaže zatvoriti kutikulu, što sprječava upijanje neželjene vlage koja uzrokuje kovrčanje (ako vam je cilj ravna kosa). Nadalje, pomaže u obnavljanju strukture suhe, oštećene kose. 


foto: @charlottetilbury

Kao što smo spomenuli, djeluje i na vlasište kojem pomaže u zadržavanu zdrave razine hidratiziranosti te spriječava suhoću vlasišta. Rezultat je zdravo vlasište, a posljedica bujnija i zdravija kosa.

Kako bi tretman HA serumom  na kosi bio što učinkovitiji, nanesite ga na vlažnu kosu, a potom se pobrinite se da zapečatite svu tu hidrataciju unutar vlasi nanošenjem njegujućeg ulja za kosu.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

18. travanj 2024 10:30