Overlay
beauty tajna

Zdrav i prekrasan ten uz pomoć aktivnog kisika: evo kako u kućnoj radinosti obaviti pojednostavljenu verziju tretmana koji postaje sve popularniji

Piše Stil
Foto shutterstock
4. kolovoza 2021. - 11:44

Jedan od beauty tretmana o kojima se priča je tretman aktivnim kisikom. Nakon njega koža je svježija, nježna i ima zdravi sjaj, no za tretman aktivnim kisokom potrebno je skoknuti do kozmetičkog salona opremljenog posebnim uređajem. Ipak, u nekim blagodatima aktivnog kisika možemo uživati i kod kuće jer na tržištu je nekoliko proizvoda koji ga sadrže, a za one koji nemaju problema s osjetljivom kožom postoji i mogućnost korištenja aktivnog kisika koji se može nabaviti u ljekarnama.

Tretmani aktivnim kisokom preporučuju se svima koji ne provode dovoljno vremena na svježem zraku u prirodi, nisu zadovoljni tonusom lica i bojom tena te ih muče tamni podočnjaci, akne, suhoća kože i prijevremene bore.

Za najbolje rezultate preporučuje se korištenje proizvoda s aktivnim kisikom nekoliko puta dnevno, uz izbjegavanja područja uz kosu, trepavice i obrve, jer ih može posvijetliti. Prije korištenja lice je potrebno očistiti. Proizvodi s aktivnim kisikom obično dolaze u spreju koji samo treba poprskati po koži s udaljenosti od 20-ak centimetara (pri čemu je jako važno paziti da ne dospije u oči) te ga pustiti da se upije prije nanošenja drugih proizvoda za njegu, no za jače djelovanje savjetuje se namočiti proizvodom komad gaze te ga prisloniti uz lice kao sheet masku i ostaviti da djeluje do pola sata. Nakon tretmana savjetuje se korištenje seruma s hijaluronskom kiselinom jer će se nakon njega najbolje upiti u kožu.

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 16:13