Overlay
za predivne nokte

Trajna manikura bez oštećenja prirodnog nokta i drugih velikih ‘minusa‘? Ova tehnika spaja najbolje od dva svijeta, evo zašto joj raste popularnost

Piše Stil
Foto Depositphotos
25. listopada 2021. - 10:21

Veliki plus umjetnih noktiju je trajnost. Ogroman minus je što takva manikura može oštetiti prirodne nokte. Mnogima je ovaj minus važniji od plusa pa takvu manikuru zaobilaze u širokom luku, iako možda potajno uzdišu za gel i akrilnim noktima ili barem za nekakvom čudesnom alternativom koja pruža izgled umjetnih noktiju, ali bez oštećenja.

Zapravo, takva alternativa postoji. Naziva se polygel, a riječ je o svojevrsnom spoju akrilne i gel manikure koja, tvrde oni koji su ga isprobali, objedinjuje najbolje iz oba svijeta. Formula konzistencije paste za zube se nanosi na nokte - kao nadogradnja, poput akrila, ili kao lak, poput gel noktiju - te se potom oblikuje i suši pod LED lampom. Konačni rezultat je puno laganiji od akrilnih ili gel noktiju, ali jednako čvrst i jak te traje oko tri do četiri tjedna.

Polygel, tvrde oni koji ga zagovaraju, ima niz prednosti, a među njima je prvenstveno veća savitljivost, zbog čega teže pucaju. Nadalje, nanese li se ispravno, ne bi smio oštetiti prirodne nokte, a osim toga, zbog posebne formulacije lako ga se može prelakirati najobičnijim lakom za nokte i tako osvježiti manikuru koja nam je dosadila, a još joj nije vrijeme za mijenjanje u salonu.

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 13:40