Overlay
Bogata Newyorčanka

Nicole Kidman u novoj seriji ‘Slom‘ sjajno je nadahnuće za poslovni look: zavirite u njenu garderobu i kopirajte stil uspješne žene s Manhattana

Piše Stil
Foto Imdb
2. studenog 2020. - 13:05

Prošlog tjedna izašla je prve epizoda nove HBO-ove serije 'Slom', psihološke drame u šest epizoda. Režiju potpisuje Susanne Bier koja je publici možda poznata po Netflixovom filmu 'Bird Box' dok je autor serije zaslužan za scenariji David E. Kelly poznat po megauspješnicama 'Ally McBeal' i 'Male velike laži'.

Glavni protagonisti su članovi elitne newyorške obitelji Fraser koju čine sin jedinac Henry, otac, poznati dječji onkolog Jonathan i majka psihologica Grace. Glavne uloge imaju Hugh Grant i Nicole Kidman koja je bila i jedna od glavnih junakinja prošle Kellyjeve adaptacije 'Velikih malih laži', uloga koju je jednako hvalila kritika i publika.

Baš kao i spomenutoj seriji koja je tematizirala život bogatih obitelji predgrađa, doduše tada Zapadne obale, odjeća koju Kidman nosi u 'Slomu' je jednako senzacionalna, premda stilski ne toliko slična.

Dr. Grace Fraser ima jako specifičan i vlastiti ukus što je uvijek težak zadatak za kostimografe i u tome su istinski uspjeli. Zadnji put smo je vidjeli s kovrčavom kosom u 'Ubojstvu svetog jelena' dok je inače uglavnom isfenirane frizure pa joj taj malo neuredniji look dodaje na šarmu i ležernosti s obzirom na to da garderoba koju na sebi ima vrijedi kao manji stan u Hrvatskoj.

Za sada smo vidjeli tek dio serije i možemo se samo veseliti svemu onome što slijedi jer iz prve epizode i trailera očekujemo puno. Njenim ormarom dominiraju šarene, ali zagasite boje koje se odlično uklapaju u jesensko vrijeme i raspoloženje. Čak i svečana šljokičasta haljina koja je za sada modni pobjednica čini se pomalo melankoličnom.

Najbolji od svega su materijali od kojih je njena odjeća napravljena. Posebno su lijepe i čini se zaštitni znak Dr. Grace Frazer njene svilene košulje kojih ima u različitim bojama i svaka je ljepša od one prije. Elegantni vuneni ili kašmirski kaputi daju sofisticiranost koja zbog toga 'trpi' i neke ekstravagantnije boje kao što je zelena, pa čak i krojeve, npr. veliku kapuljaču.

Nicole Kidman je ovdje prava Newyorčanka s Upper East Sidea koja njeguje autentičnost, ali ne gubeći pritom ni mrvicu elegancije niti pokazivanja pripadnosti svojoj klasi koja pršti iz svakog skupocjenog komada odjeće. 

18. travanj 2024 00:12