Overlay
dosta je okrutnosti!

Još jedno ‘ne‘ korištenju krzna u modnoj industriji! Podržavamo odluku, a kao dokaz da je ubijanje nepotrebno nudimo nekoliko predivnih ‘fake‘ komada

Piše Hina, Stil
Foto PR
3. prosinca 2021. - 13:05

Zbog promicanja humanije modne industrije životinjsko krzno će nestati iz svih izdanja i platformi modnog časopisa Elle, objavio je list u četvrtak, u skladu s rastućim trendom u sektoru luksuzne mode.

Elle je prvi veliki list tog tipa u svijetu koji je izbacio krzno ne samo u sadržaju već i u reklamama.

"Krzno na našim stranicama i u našim digitalnim medijima više nije u skladu ni s našim niti s vrijednostima naših čitatelja", izjavila je Valeria Bessolo Llopiz, potpredsjednica i međunarodna direktorica lista, koji je u vlasništvu francuske tvrtke Lagardère.

Radi se o "promicanju humanije modne industrije", rekla je.

Od Meksika do Australije, preko Japana ili Sjedinjenih Država, 45 izdanja lista koji ima 33 milijuna čitatelja i 100 milijuna pratitelja mjesečno na svojih 55 digitalnih platformi, obvezalo se izbaciti krzno.

Njih trinaest to već primjenjuje, 20 će krenuti 1. siječnja, a ostali početkom 2023. godine.

Pozdravivši tu odluku, PJ Smith, modni menadžer američkog ogranka nevladine organizacije Human Society International, izjavio je da se "nada da će i drugi modni časopisi krenuti njihovim primjerom".

"Ova mjera će pokrenuti pozitivnu promjenu u cijeloj modnoj industriji i mogla bi spasiti bezbroj životinja od patnji i okrutne smrti", izjavio je Smith za Chipping Norton.

Ovu odluku časopisa Elle podržavamo i mi u Stilu, na čijim stranicama niste, a ni nećete pronaći artikle od krzna. Smatramo kako je ubijanje životinja u modne svrhe potpuno nepotrebno, a kao još jedan dokaz donosimo cijeli niz predivnih komada od umjetnog krzna. 

image
Shrimps, 5738 kn
image
Zara, 549,90 kn
image
Khaite, 13.854 kn
image
Bershka 599,90 kn
image
Saint Laurent, 19.200 kn
image
Zara, 229 kn
image
Raey, 13.239 kn

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 10:22