Overlay
Ljetno piće

Svi na društvenim mrežama obožavaju recepte za limunadu sa šlagom, a mi smo našli dva najbolja načina pripreme slatkog osvježenja

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. kolovoza 2021. - 13:26

Sjećamo se dana kad je gusti sa šlagom bio jedno od najpopularnijih ljetnih pića. Gdje je nestao? Što mu se dogodilo? E pa, sad se čini da taj ukusni napitak nije potpuno zaboravljen. Barem ako je vjerovati korisnicima TikToka.

Kada nešto postane viralno na ovoj platformi najčešće je znak da bismo i mi sami to trebali isprobati. Korisnici TikToka brutalno su otvoreni kada su u pitanju novotarije - od recepata preko kozmetičkih trikova do odjevnih kombinacija. Iskrenost im garantira odanost pratitelja tako da će uvijek reći kako stvari stvarno stoje.

Početkom ljeta platformom se počeo širiti recept za limunadu sa šlagom. Ne samo da mu nije pala popularnost kroz narednih dva mjeseca već su je počeli raditi svi, mijenjati originalni recept i dodavati nove okuse. TikTokeri je naprosto obožavaju.

Postoje dva slična originalna načina pripreme pića. U prvom se svi sastojci ubace u blender i nastaje ledeno piće s komadićima razbijenoga leda. U drugoj varijaciji koristi se štapni mikser, a led dodaje naknadno. Tako nastaje kremastija varijanta.

Limunada sa šlagom

Sastojci:

Led

Šlag

Kondenzirano mlijeko

Sok od limuna

Priprema:

@thegoldenbalance Whipped Lemonade? I personally loved it? IB: @zaynab_issa #thegoldenbalance #whippedlemonade #creamylemonade ♬ Lofi - Designer Pack

U prvoj verziji, korisnik TikToka @thegoldenbalance pokazuje nam kako radi limunadu sa šlagom uz štapni mikser. Kombinira limunov sok sa zaslađenim kondenziranim mlijekom, sve to izmiksa, a zatim ohladi šalicu, ubaci led i prelije ga svojom kremastom limunadom. Kako piće ne bi bilo pretjerano gusto, razrjeđuje ga vodom.

Drugi korisnik TikToka @mistermezsskitchen u svojoj verziji ubacuje sve sastojke u blender - led, sok do limuna, zaslađeno kondenzirano mlijeko i šlag. Krajnji rezultat je nešto hladniji od prvoga. Idealno za velike vrućine.

24. travanj 2024 05:01