Overlay
jednostavan recept

Sočne breskve uz malo truda postaju ukusan sladoled na štapiću, zdrav i dijetalan, bez milijeka i šećera

Piše Trend
Foto Shutterstock
16. srpnja 2020. - 15:35

Sočne breskve, na granici da postanu prezrele i 'mljeckave' uz vrlo malo truda mogu se pretvoriti u preukusan ljetni desert. Recept za jedan takav na svom je Instagramu objavila talijanska food bloggerica Cristina Mauri.

Prema njenom receptu, voće se fino usitni, začini, ubaci u kalupiće i već kroz par sati poslastice su gotove.

Pored zrelih breskvica, trebat će vam samo limun, aroma vanilije i po želji kupine. Trebat će vam i kalupići za sladoled na štapiću, no ako ih nemate, poslužit će i čašice od jogurta. 

Evo recepta za sladoled, zdrav i veganski.

Sladoled od malina i kupina

4 zrele breskve

pola limuna

malo arome vanilije

150 grama kupina

2 žlice vode

Ogulite breskve, izvadite im koštice i stavite ih u blender sa sokom limuna i vanilijom. Usitnite, ulijte u kalupiće za sladolede, do 3/4. Ohladite u hladnjaku. Kupine ubacite u blender, dodajte vodu i blendajte dok ne postane homogeno. 

smjesom od kupina dopunite kalupiće, ubacite štapiće i stavite u zamrzivač na 4-6 sati. Prije posluživanja, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.

 

28. travanj 2024 21:15