Overlay
neodoljivi affogato

Razmazite se dekadentnim talijanskim specijalitetom koji spaja tri stvari kojima je teško odoljeti: kremasta mješavina ljeti je mnogima draža od kave!

Piše Stil
1. kolovoza 2022. - 19:47

Dok padaju temperaturni rekordi, prisiljeni smo mijenjati životne navike. Jer jednostavno nema nam druge - mudrije se prilagoditi nego trpjeti. Pa će se tako mnogi ljubitelji kave okrenuti hladnijim inačicama svog omiljenog napitka. Toplo će mlijeko zamijeniti hladnim ,posegnut će čak i za iced coffeejem, no najbolje će proći oni koji se odluče za affogato.

Affogato podrazumijeva mješavinu kave, sladoleda i likera te je jedan od najpopularnijih ljetnih napitaka u naših susjeda. Napitaka, a i deserta, jer kad se svi sastojci pomiješaju nastaje kremasta, slatko-gorka rapsodija ukusa koja je bliže slatkišu nego napitku. Smjestite ga u koju god kategoriju hoćete, samo pronađite dobar recept i držite se osnovnih pravila. Jedno od njih je da treba koristiti espresso, drugi da sladoled treba biti od vanilije, a treći da liker treba biti amaro.

Predlažemo vam jednostava recept za dvije osobe.

Affogato

Sastojci:

2 espressa

2 kuglice sladoleda od vanilije

2 puta po 0,03 ml likera Amaro

pon želji: smrvljeni amaretto keksići

Priprema:

U šalice, zdjelice ili čaše po izboru rasporedite sladoled pa ga zalijte vrućim espressom. Dodajte liker, po želji pospite amaretto keksićima (nije nužno) te poslužite.

Pratite Stil na Instagramu te Facebooku!

 

28. travanj 2024 09:32