Overlay
isprobajte recept

Prekrasna tradicionalna slastica spaja dva omiljena okusa: napolitanska mousse torta lagana je i kremasta, a dobra baš kao što izgleda!

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. svibnja 2021. - 14:01

Obožavamo jagode, a još više volimo slastice s tim sočnim i mirisnim bobicama. Nedavno smo vam predložili recept za tortu od jagoda bez pšenice, mlijeka i maslaca, a danas smo raspoloženi za nešto raskošno i dekadentno, poput ove prkrasne torte koja spaja čokoladu i jagode.

Recept je tradicionalan, a stiže nam iz Napulja. Nije pretjerano zahtjevan, a rezultat je vrlo dojmljiv. Isprobajte ga odmah i uživajte!

Napolitanska mousse torta

Sastojci:

100 grama tamne čokolade

75 grama maslaca

75 grama šećera 

2 jaja

35 grama brašna ili gustina

2 grama želatine u prahu

2 žličice hladne vode

150 grama bijele čokolade

30 grama pirea od jagoda

250 mililitara slatkog vrhnja 

Priprema:

Otopite maslac i tamnu čokoladu na pari, dodajte im šećer i uz miješanje jedno po jedno jaje pa brašno. Ulijte u kalup za tortu i pecite 15-20 minuta na 170 stupnjeva ili dok se se krajevi ne ispeku, a sredina je još malo mekana. Potpuno ohladite.

Za mousse od jagoda pomiješajte želatinu i vodu pa ostavite da nabubri. Na pari otopite bijelu čokoladu pa joj dodajte pire od jagoda i zagrijanu želatinu. Istucite vrhnje u šlag pa ga postupno dodajte smjesi čokolade i jagoda. Prelijte preko tijesta i spremite u hladnjak da se stisne.

Tortu ukrasite glazurom od čokolade (pomiješajte 100 grama čokolade i 100 mililitara vrućeg slatkog vrhnja) ili glazurom od jagoda (zagrijte džem od jagoda, procijedite ga i prelijte preko torte) te narezanim jagodama.

15. travanj 2024 12:05