Overlay
pokušajte i vi!

Natašina slatka božićna bajka: Splićanka izrađuje predivne kućice i figurice od medenjaka, otkrila nam je recept i pokazala kako ih napraviti

Piše Stil
Foto Sasa Buric/Cropix
20. prosinca 2020. - 13:12

Splićanka Nataša Burić izrađuje vrlo efektne ukrase od tijesta za medenjake. Zvjezdice, simpatični "gingerman" čovječuljci, borići i kućice, sve to nastaje pod Natašinim vještim rukama kao u slastičarskoj bajci božićne tematike.

Nadahnite se njezinim idejama i okušajte se u izradi slatkih dekoracija, Nataša nam je otkrila recept po kojem pravi keksiće te je spremno pozirala izrađujući najslađe ukrase.

Proučite našu fotogaleriju, a recept pročitajte u nastavku.

Gingerbread keksići

Sastojci:

145 grama maslaca 

150 grama smeđeg šećera

200 grama meda

1 jaje

440 grama glatkog brašna

1 praška za pecivo

prstohvat soli

4 žličice cimeta

1 žličica klinčića

1/4 žličice kardamoma

1/4 žličice muškatnog oraščića

1/4 žličice đumbira

Postupak:

Pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i začine. U drugoj zdjeli mikserom miješajte maslac dok ne postane pjenast pa dodajte šećer i med te nastavite miksati.

Zatim dodajte jaje i još jednom sve izmiksajte pa sve ulijte u zdjelu sa suhim sastojcima. Rukama umijesite glatko tijesto pa ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku barem 3 sata, a najbolje preko noći.

Tijesto izvadite iz hladnjaka pola sata prije pripreme pa ga tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini i kalupom izrežite kekse. Složite ih na lim za pečenje i pecite osam minuta na 170 stupnjeva.

19. travanj 2024 19:36