Overlay
Jednostavan trik

Genijalna ideja zašto biste trebali staviti drvenu ‘štipalicu‘ na otvor ventilatora u autu

Piše Stil
Foto Shutterstock
7. srpnja 2021. - 12:58

Ljetni dani pravi su pakao za vožnju automobilom. Ne samo da je nesnosno vruće, već se stvaraju gužve duž cijele obale zbog navale turista i zato u autu provodimo još više vremena. Znojimo se, zagušljivo nam je, pa je ponekad jedino što nas može donekle spasiti klima i osvježivač zraka.

Na svakoj benzinskoj postaji možete naći mirisne boriće i brojne druge mirise prostora tako da nije teško odabrati neki koji baš vama paše. Međutim, oni isto tako znaju sadržavati kemikalije koje su štetne, a i sami se nakon nekog vremena bacaju u smeće tako da nisu dobra opcija za okoliš.

Umjesto toga pronašli smo odličan trik koji ne može biti jednostavniji i nisu vam potrebni svi oni DIY alati. Zapravo jedino što vam treba je jedna drvena 'štipalica' i eterično ulje po izboru.

Umočite drvenu štipalicu na desetak minuta u eterično ulje da ga dobro apsorbira i onda je zakačite na otvor ventilatora u vašem automobilu. Zbog protoka zraka iz nje će se širiti ugodan miris, a eterična ulja dokazano mogu imati pozitivne učinke na vaše psihofizičko zdravlje.

Ako ste skloni stresu i nemiru, ako ste često vrlo napeti pokušajte s uljima crvene mandarine, maduke ili arapskog jasmina koji je super saveznik u borbi s anksioznisti. 

Limunska trava i lavanda s druge strane vam mogu pomoći kod glavobolje i migrene, a lavanda će i odbiti sve zalutale insekte.

Pratite Stil i na Instagramu!

20. travanj 2024 02:14