Overlay
lektira

Udobno se smjestite uz dobro štivo: nagrađena splitska autorica Luiza Bouharaoua preporučila nam je tri zanimljive knjige, jedva ih čekamo pročitati

Piše Stil
Foto Benjamin Strike
24. siječnja 2021. - 15:06

Odmorite malo oči od ekrana i pregledavanja društvenih mreža. Uzmite u ruke dobru knjigu. Kako ne bi bilo "Ajme nemam pojam šta čitat..." evo vam preporuke koje nam je dala Luiza Bouharaoua, splitska spisateljica čiji je književni prvijenac, knjiga priča "Jesmo li to bili mi" izdana 2019. nagrađen nagradom Prozak za najbolji neobjavljeni rukopis autora/ice do 35 godina, a ove je godine doživjela drugo izdanje.

Ivana Sajko – Ljubavni roman

Na malom broju stranica Ivana Sajko uspjela je ispričati sveobuhvatnu priču o suvremenoj ljubavi koja, baš kao što je slučaj sa svakom izvrsnom knjigom, nije samo roman o ljubavi već i o svim čistim i nečistim silama zbog kojih ona nastaje, ali i nestaje.

Tea Tulić – Maksimum jata

Maksimum jata nije ni roman ni zbirka priča ni knjiga poezije, a opet je svo to troje. Naoko bez fabule, knjiga je to u kojoj se baš sve od životne važnosti događa. Maksimum jata knjiga je atmosfere i stanja, knjiga koju dugo nećete zaboraviti.

Lana Bastašić – Uhvati zeca

U srcu tamnog vilajeta dvije djevojke kreću na road trip kroz Bosnu sve do Beča, samo je ta njihova avantura vremensko i emotivno putovanje kroz djetinjstvo i odrastanje kojeg do srži definira prijateljstvo. A zec? Zgrabite roman i jurnite za njim! Ovo je jedna od onih knjiga zbog kojih ste se zaljubili u čitanje.

25. travanj 2024 04:31