Overlay
Sjajni redatelji

Nakon duge stagnacija kino ponuda je procvjetala, a uskoro nas očekuju još tri genijalna filma

Piše M. M.
Foto AFP
29. listopada 2021. - 15:35

Čekanje se isplati, dokazuje nam ova filmska jesen. Nakon što je pandemija među brojnim stvarima zaustavila i produkcije velikih filmova, konačno nam nakon dulje pauze dolaze neki naslovi kojima se radujemo već jako dugo. Uglavnom predstavljeni na Veneciji i Cannesu sada dolaze i u kino distribuciju, a mi već osjećamo okus kokica u ustima.

Trenutno se mogu pogledati 'Dina' Denis Villeneuvea i 'Posljednji duel' Ridleya Scotta, ali to čak i nije jedini film ovoga redatelja kojemu se veselimo u ovoj sezoni. Svakako treba napomenuti i nekoliko regionalnih filmova - 'Tomu' Dragana Bjelogrlića i 'A bili smo vam dobri' Brank Schmidta. Najbolje, moramo primijetiti ipak tek dolazi.

'The House Of Gucci'

Ridley Scott omogućio nam je ostvarenje želja koje nismo ni znali da ih imamo. Adam Driver i Lady Gaga utjelovit će jedan od najslavnijih i definitivno najkontroverznijih parova svijeta mode. Osim njih u filmu igraju i Jeremy Irons, Jared Leto, Al Pacino, a osim važnih glumačkih imena sudeći prema traileru osjećamo da nas očekuje scenografska i kostimografska poslastica. Priča po kojoj će se odigrati radnja toliko je bizarna da bismo je da se nije zaista dogodila opisali kao pretjeranu. Ukratko, ne možemo dočekati.

'The French Dispatch'

Nedostajali su nam filmovi Wes Andersona i njegov šareni, visoko estetizirani pogled na svijet. Njegov novi film bit će sve ono što smo navikli vidjeti i više. Inspiriran slavnim novinama The New Yorker objediniti će nekoliko priča iz izmišljenog francuskog magazina te odnose unutar same redakcije. Anderson i inače voli slagati impresivne filmske postave, a ovaj film nije nikakva iznimka - u njemu glume Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Bill Murray, Owen Wilson...

'Spencer'

Taman kad je Netflixova 'Kruna' vratila priče s kraljevskih dvora u modu, zapravo je zagrijala atmosferu za prvi hvaljeni film o princezi Dijani. Pablu Larrainu ovo nije prvi put da ulazi u taj žanr - snimio je film o Jackie Kennedy, a 'Spencer' ima još bolje kritike. Kristen Stewart, jasno je iz foršpana izgleda nevjerojatno slično preminuloj princezi, a čak i Britanci su pohvalili njen naglasak. Radnja je smještena u vrijeme zadnjih njenih dana u braku s Charlesom koji se, kako nam je svim dobro poznato, raspada.

26. travanj 2024 06:19