Overlay
vanillagirl

Jeste li ‘vanilla djevojka‘? Pojam nema veze sa splitskim noćnim klubom, ali je zaludio TikTok. Evo o čemu se radi i kako slijediti taj trend

Piše Stil
Foto shutterstock
3. siječnja 2023. - 14:06

Baš kad smo usvojili pravila clean girl estetike, koja podrazumijeva pomalo maničan odnos prema skincareu nauštrb teškog make-upa, stiže nam novi đir: vanilla girl. Vanilla girl nije cura koja izlazi u Vanille (odnosno, nije nužno), nego djevojka kod koje je sve u znaku nježnih neutralnih nijansi, topline, mekoće i nježnosti. Vanilla girl nosi jednostavnu šminku, bira bež tonove, meku i toplu odjeću, djeluje nevino i djevojački... Vjerojatno takve cure već duže vremena gledate na Instagramu i TikToku.

Baš je na TikToku ova estetika jedan od najvećih trendova, a videozapisi s tim hashtagom imaju preko 99 milijuna pregleda, gotovo kao minimalizmu naklonjena clean girl i na udobnost usmjerena cosy girl (koja je na popularnosti dobila tijekom lockdowna). Vanilla girl miješa dva spomenuta stila. Možda ste vanilla girl, a to ni ne znate? Tako je, ako se volite ušuškati i opustiti, ako volite prirodan look, ali bez sati i sati provedenih pred ogledalom u nastojanju postizanja no-makeup izgleda. 

Unatoč tome što cijenite toplinu i mekoću, držite život u vlastitim rukama, uključujući skromnu, ali luksuznu skincare rutinu, omiljeno mjesto gdje možete popiti latte od zobenog mlijeka na putu do posla i Instagram feed vrijedan zavidnih pogleda. Naravno, u neutralnim bojama, s naglaskom na nijansku vanilije.

Premda je "vanilija" sinonim za običnost, prosječnost pa i dosadnjikavost, vas nije strah da će vas drugi doživjeti kao običnu, dosadnu i prosječnu - vi volite ono što volite i pri tome uživate. Gušt su vam odjeća u tonovima sladoleda od vanijlije, mekih i bogatih tekstura, osobito džemperi u neutralnim nijansama.

Nosite svijetli jeans, tenisice i čizme od brušene kože u bijelim, bež i sivim tonovima. Volite malo krzna po obrubu svoje jakne i teddy kapute (naravno, u nijansi vanjilije, ali i topla smeđa i boja bijele kave mogu vam proći). Obožavate svilene plahte (makar o njima samo maštali), nosite samo delikatan zlatan nakit, mekane mašne za kosu, curtain šiške, neutralne manikure, parfeme s mirisom vanilije, svijeće koje mirišu poput slastičarnice... 

Prepoznajete li se? Biste li se željeli u ovome prepoznati? Ako je tako, to je možda zaista dobra ideja, osobito usred zime i u jeku osvještavanja po pitanju loših strana fast fashion industrije jer prava ljepota ovog trenda leži u njegovoj bezvremenosti. Za razliku od drugih prolaznih modnih trendova, ovoj se estetici uvijek možete iznova vraćati, čak i kad je TikTok zaboravi, pa sve što kupite tijekom svoje zaluđenosti ovim stilom možete nositi i kad vam već potpuno dozlogrdi.

Što se pak, ljepote tiče, nećete se morati odlučiti ni na kakve drastične zaokrete, jer sve što vam treba za neizostavni "soft-look" su lagana BB krema ili puder pomješan s hidratantnom kremom, kremasto ili tekuće rumenilo te balzam za usne ili sjajilo.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

20. travanj 2024 06:29