StoryEditorOCM
Hajdukhajdukov veznjak

Rakitić otvoreno o Hajduku, odnosu s igračima i kako ga je Gattuso šokirao: Bili smo u teretani kada mi je prišao...

Piše D. Ka.
19. listopada 2024. - 20:21

Najpopularniji je pojedinac zadnjih mjeseci u Splitu i šire, ali izgleda da nema količina slave koja bi Ivanu Rakitiću "udarila" u glavu.

Bivši je igrač Barcelone i Seville, popularan je u svakom kutku svijeta, pa je njegov transfer u Hajduk zaintrigirao i mnoge svjetske medije. 

Gostovao je tako u petak u podcastu poznatog španjolskog novinara Gerarda Romera. Govorio je o raznim temama, svojoj prošlosti u Barceloni i Sevilli, ali, nama ovdje najzanimljivije, htio je španjolski novinar čuti Ivanova mišljenja o Hajduku.

Romera je u nevjerici ostavio video dočeka Rakitića na Poljudu:

- Nikada nisam igrao u Hrvatskoj, nisam pripadao nigdje, ni jugu, ni sjeveru. Imao sam puno više prijatelja ovdje u Splitu, pa je odluka pala, u Hrvatskoj jedino mogu igrati u Hajduku. Ali, onakav doček nisam očekivao - otkrio je Rakitić.

Kada je došao u Hajduk, još uvijek je osjećao manje posljedice ozljede koju je zadobio u Al Shababu, ali kako sezona teče, tako je Rakitić sve sigurniji.

image
Vojko Basic/Cropix

- Dođe 70. ili 80. minuta utakmice a ja ne osjećam nikakve probleme, to mi je jako drago. Nije tako bilo na samom početku sezone. Prvi smo na tablici, imamo sjajnog trenera, sve je super.

Stiglo je Rakitića pitanje i o drugoj legendi u klubu:

- Gattuso je vrlo, vrlo zanimljiv lik. Ali prije svega profesionalac i čovjek. 

Otkrio je Rakitić i je li ga Gattuso ikada iznenadio.

- Je, načinom na koji vidi nogomet. Bili smo jednom u teretani, pa mi je prišao i pitao me: "Sjećaš se kako je moja Valencia igrala dobro? Moja Valencia je bila sjajna." Ima jasnu ideju što želi od igrača. Puno radimo. Primjerice, u utorak smo počeli trenirati, pripremati se za nedjelju. Svaki dan i radimo video analizu. Imamo zanimljiv i stožer, i oni rade jako puno.

image
Vojko Basic/Cropix

Inače, Rakitićev drugi mandat u Sevilli se poklapao s Gattusovim u Valenciji, pa su se već prije našli, ali na suprotnim stranama. Stiglo je Rakitića i zanimljivo pitanje o tome kako mu je putovati na gostovanja:

- Često putujemo busom, kada nema direktne avionske veze. Istina je da jako puno vremena provodim u autobusu. Nekad je put do nekih gostovanja i sedam sati, pa sedam sati natrag - objasnio je Rakitić, a ovaj odgovor ostavio je Romera u nevjerici. Pojasnio je odmah veznjak Hajduka kako mu brže prođe vrijeme.

image
Duje Klaric/Cropix

- To je sedam sati ako je put normalan. Ako je prometno, ni ne pitajte. Ali puno se smijemo na putu, igramo na karte, sve bude super.

Nismo samo u Hrvatskoj primijetili kako Rakitić može poslužiti mladima kao mentor. I Romero je htio znati kako u legenarnog igrača gledaju mladi. 

- Postoje neki u klubu kojima mogu biti otac, imaju 16, 17 godina. Puno me respektiraju, ali ne želim da to bude zbog imena, nego onoga što radim, kako radim - objasnio je.

Cijeli intervju možete pogledati OVDJE. (Na španjolskom).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 21:10