StoryEditorOCM
Ostalojere hribar

Splićanin koji je srušio Phelpsov rekord lud je za Hajdukom, kad je Amerikancu poklonio dres ‘bijelih‘ nastala je pomama

Piše Sport SD
19. listopada 2024. - 16:29

Zanimljiv je tip taj Jere Hribar. Maldi Splićanin brusi svoje plivačke vještine, ali i znanje, u Americi. Sada je postao zvijezda  svog Louisiana State Universityja kada je na održanom natjecanju između četiri sveučilišta oborio bazenski rekord višestrukog olimpijca Michaela Phelpsa u disciplini 100 jardi slobodno s rezultatom 42.99. Rekord je to koji je stajao punih 14 godina, a postavio ga je najbolji plivač svih vremena.

Od Jere očekujemo još više u nastavku karijere. Ove mu je godine na Olimpijskim igrama u Parizu polufinale discipline 50 m slobodno pobjeglo za koju stotinku.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju prije nekoliko mjeseci nam je otkrio i da je veliki navijač Hajduka. Ovako nam je pričao.

Na nekim fotografijama iz stana, primijetili smo i zastavu Hajduka. Jeste li pratili redovito utakmice ili ste stigli samo rezultat pogledati?

- Gledao sam sve.

Nije smetala vremenska razlika?

- Nije ona problem, jer primjerice kad je ovdje osam navečer, tamo je jedan popodne, pa sam mogao pratiti. Zadnji par kola nisam gledao, kad smo već izgubili utrku za titulu.

Koliko su vaši ostali prijatelji upoznati s Hajdukom?

- Poznaju sve, posebno ovi iz naših krajeva.

Koga oni simpatiziraju s obzirom da ih ima i iz Srbije, Banja Luke...? Zvezdu ili Partizan?

- Ne navijaju baš, ali znaju da sam ja za Hajduk pa je onda i njima on favorit.

Otkrio nam je Jere i jednu anegdotu...

- Dijelim stan s Amerom i Bosancem. Pitao sam mamu da mi pošalje dres Hajduka pa sam ga darovao Amerikancu, jer mi je pomogao dosta. Nakon toga sam kupio šest dresova za njegovu cijelu familiju, pa sada svi znaju za Bijele. Ma zapravo znaju svi u svlačionici za koga navijam.

image

Jere Hribar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 16:31