StoryEditorOCM
Domaći nogometpripreme za euro

Stanišić i Pongračić: Igranje u Njemačkoj bit će dodatan motiv

Piše hina
1. lipnja 2024. - 21:16

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za EURO u Njemačkoj, a na subotnjoj novinarskoj konferenciji na Rujevici bila su dva "Nijemca", Josip Stanišić i Marin Pongračić.

Obojica su rođena u Njemačkoj, Stanišić u Munchenu, a Pongračić u Landshutu, koji je 80 km udaljen od Munchena. Priznaju kako će biti dodatna motivacija što su rođeni u Njemačkoj, domaćinu Europskog prvenstva.

"Nažalost, nismo uspjeli svima osigurati ulaznice, tek za najužu obitelj i prijatelj. Meni će turnir u Njemačkoj sasvim sigurno biti dodatna motivacija, tamo sam rođen, odrastao sam, bilo bi lijepo igrati finale protiv Njemačke," kazao je Pongračić.

"Slažem se s Marinom. Najvažnije da prođemo skupinu, bit će jako teško. Naša skupina je najteža na cijelom turniru. Naše samopouzdanje je veliko," dodao je Stanišić.

Otkrili su u kako će svi zajedno pratiti večerašnje finale Lige prvaka.

"Pratit ćemo svi zajedno u hotelu. Bilo bi mi drago zbog Luke da osvoji još jednu titulu, ali i zbog Dortmunda jer navijam za Dortmund, ipak sam dijelu godinu dana svlačionicu s tim momcima. Držim im fige, a Luka ako dobije bio bih sretan," kazao je Pongračić koji je godinu dana proveo u redovima Borussije.

"Bilo bi sjajno kada bi Luka osvojio šestu titulu, međutim vidjet ćemo tko će pobijediti. Znam kako igra Dortmund, to je finale i sve je moguće, ali naravno da se nadam da će Luka osvojiti titulu," dodao je Stanišić iz kojeg je sjajna sezona u redovima Bayer Leverkusena.

"Apotekari" su osvojili dvostruku krunu, Bundesligu i Kup, dok su u finalu Europske lige izgubili od Atalante. Stanišić je u Bayeru bio na posudbi iz Bayerna, a ugovor o posudbi mu je istekao.

"Nitko nije očekivao takvu sezonu, pogotovo ja. Nismo očekivali da će biti tako uspješna, nažalost ostali smo bez trećeg trofeja, ali Atalanta je bila bolja, to nije bio naš dan. Bila mi je čast biti dio povijesnog uspjeha i prvog naslova prvaka u povijeti kluba," kazao je Stanišić dodavši kako je razgovarao s čelnicima Bayerna, ali glavni fokus je na Europskom prvenstvu.

"Nekoliko puta sam razgovarao s čelnicima Bayerna, ali iskreno u ovom trenutku ne razmišljam o klupskoj karijeri, sav fokus je na Europskom prvenstvu, tako će i ostati do kraja. Nakon EP-a sam igrač Bayerna, i tome se veselim," otkrio je.

Pongračić od 2023. igra za Lecce, nakon što je bio član Borussije, Wolfsburga, RB Salzburga, 1860 Munchena.

"Bio mi je cilj što više igrati, a kolektivi cilj izboriti ostanak u Serie A što smo uspjeli, zadovoljan sam. Sretan sam što sam ovdje, ovo je moj prvi veliki turnir, prezadovoljan sam," kazao je.

Ambiciozan sam, želim napredovati, ali sada ne razmišljam o budućnosti, fokus je na reprezentaciji," dodao je osvrnuvši se na snagu talijanske vrste, jednog od naših suparnika u skupini.

"Igrao sam protiv dosta igrača iz talijanske reprezentacije. Igrao sam i protiv Scamacce, on je jako opasan napadač, nezgodan je, jak, brz, ima dobar šut. Trebamo biti oprezni, kompaktni, agresivni, jer je fizički vrlo jak igrač. Moramo se dobro pripremiti utakmicu i onda je moguće zaustaviti ga."

Komenirao je reprezentaciju Albanije.

"Albanija nije favoriti u našoj skupini, ali ih se ne smije podcijeniti. Odigrali su dobre kvalifikacije, igraju jako srčano, mogu biti opasna ekipa, moramo biti pripremljeni."

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje prva pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije.

"Bit ćemo spremni, to je jedna od dvije utakmice koje imamo prije EP-a. Svi ćemo dati sve od sebe i nadamo se pobjedi," poručio je Stanišić.

"Bit će to dobar test, želimo zadovoljiti navijače. Vidjet ćemo na kojem smo nivou," zaključio je Pongračić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 07:12