StoryEditorOCM
Domaći nogometkalkulacije

Hrvatska će nakon debakla od Španjolske puno teže do osmine finala, ali ima i jedna dobra vijest. Evo tko joj prijeti

Piše SPORT SD
16. lipnja 2024. - 09:04

Hrvatskoj nakon teškog poraza od Španjolske (0:3) na otvaranju skupine Eura u osmini finala prijeti puno teži ždrijeb, točnije Švicarska, Portugal i Belgija.

Dalićeva je ekipa uvjerljivim porazom od Španjolske praktički izgubila šanse da skupinu završi na prvom mjestu, šro znači da će prolazak u knockout fazu najvjerojatnije tražiti s drugog ili trećeg mjesta grupe u kojoj se još nalaze Albanija i Italija. Statističari s platforme Football Meets Data na X-u su izračunali su koji su najizgledniji protivnici Hrvatske u osmini finala.

Ako "vatreni" završe grupnu fazu na drugom mjestu skupine B, najvjerojatniji protivnik u osmini finala bila bi im Švicarska (24 posto), tj. pod uvjetom da obje reprezentacije završe druge u svojim skupinama. A kako na Euru iz skupine dalje idu i četiri od šest najboljih trećeplasiranih reprezentacija, ako Hrvatska bude treća, ide na prvog iz skupina E ili F. Prve sinoćnje projekcije pokazivale su da je veća vjerojatnost da će to biti skupina F i Portugal (17%) nego Belgija kao favorit skupine E (14%).

Dobra vijest za Hrvatsku nakon debakla u Berlinu jest to da je u skupini B najmanja mogućnost da trećeplasirani ne prođe dalje, točnije samo 29 posto šanse.

 

Osvježene projekcije nakon što je Italija sinoć pobijedila Albaniju 2:1 pokazuju da Hrvatska, ako bude treća u skupini, u prvoj osmini finala ide na Belgiju. S tim da treba napomenuti da će važnu ulogu u odlučivanju o plasmanu imati gol razlika, koja Dalićevoj momčadi trenutno iznosi -3. "Vtareni" već u srijedu protiv Albanije imaju priliku to popraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:20