StoryEditorOCM
SplitSUSJEDA U ĐIRU

Srpska blogerica objavila popis razloga ‘zašto ne posjetiti Split‘. Iskrena je: ‘Kada ga vidite iz ove perspektive...‘

Piše SD Split
19. listopada 2024. - 19:32

"Prije donošenja naglih zaključaka - ostanite do kraja videa...  Dalmaciju, a naročito Split, posjećujem rado već četvrtu godinu zaredom, iako nikada ranije nisam ljetovala u Hrvatskoj. Vjerujte mi, kada doživite Jadran iz ove perspektive, jadranska obala nigdje više neće biti ista", tako je svoje oduševljenje Dalmacijom, osobito gradom pod Marjanom, opisala srpska travel blogerica Katarina Lazić na svom Instagram profilu kataklizma.mp4 koja posljednjih godina ne preskače ljeto na hrvatskoj obali.

 

image

Sv. Duje

Vladimir Dugandžić/Cropix

Svoju zadnju objavu o Splitu Katarina je započela riječima "evo zašto ne trebate putovati u Split" spomenuvši potom Dioklecijana, rimski akvadukt, katedralu Sv. Duje, splitske olimpijce i "izuzetno kvalitetno obrazovanje".

Riječi hvale

"Shvatili ste sigurno da sam se na početku videa našalila", brzo je objasnila Katarina ističući kako za Split i Dalmaciju ima samo riječi hvale. 

image

Dioklecijanov akvadukt

Joško Šupić/Cropix

"Prelijepo je koliko je povijesti sačuvano u ovom podneblju kroz arhitekturu, umjetnost i domaću radinost, a sve to u kombinaciji s laganim, šaljivim dalmatinskim mentalitetom i činjenicom da se ovdje uvijek osjećam dobrodošlo vuče me da se Dalmaciji i naročito Splitu uvijek vraćam", kazala je Katarina u popratnom videu snimljenom na splitskim ulicama.    

image

Šetnica na Zapadnoj obali s pločama splitskih olimpijaca

Vojko Bašić/Cropix

"Za više informacija o Splitu i znamenitostima koje ovdje možete posjetiti, čekirajte moje prethodne istaknute priče i objave predivna četiri ljeta unatrag, a do tad pišite mi…  Jeste li već bili u splitskom điru ili tek planirate", upitala je pratitelje na kraju objave Katarina.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 19:32