StoryEditorOCM
OtociLIJEPA PRIČA

Hrvatsko-kanadska iseljenica organizirala turnir u zanimljivom sportu na Braču. Prikupljeni novci idu Bračkim pupoljcima

Piše M. U.
23. lipnja 2024. - 18:39

Danas je na prekrasnom otoku Braču u Milni održan prvi humanitarni pickleball turnir. Ovaj događaj inicirala je i organizirala hrvatsko-kanadska iseljenica Mirjana Juras

image

Humanitarni turnir na Braču

Privatni Album/

Turnir je humanitarnog karaktera, a sve prikupljene donacije išle su u korist udruge djece s poteškoćama u razvoju "Brački pupoljci". Ovaj plemeniti cilj privukao je veliki broj sudionika i gledatelja, koji su uživali u dinamičnim mečevima i sportskom duhu. U organizaciji su podršku pružili Pickleball club Nikola Tesla Croatia, Pickleball klub Slavonski Brod, Pickleball Split, Association of Croatian American Professionals (ACAP) i Općina Milna.

image

Humanitarni turnir na Braču

Privatni Album/

Na turniru su sudjelovali igrači iz raznih dijelova svijeta, uključujući Hrvatsku, SAD, Kanadu, Finsku, Češku i Južnoafričku Republiku. Raznolikost sudionika doprinijela je međunarodnoj atmosferi i pokazala koliko je pickleball popularan sport širom svijeta.

Zlato na turniru osvojili su Hrvati: Ivan Župan iz Gospića i Nikola Begić iz Zagreba, koji su pokazali iznimne sportske vještine i timski duh. Srebrne medalje su osvojili Domagoj Dokuzović iz Slavonskog Broda i Lenka Mišičiková iz Češke. Bronce su otišle hrvatsko-američkim iseljenicima Stevenu Pavletiću i Zdenku Mihoču.

- Ovaj događaj nije bio samo prilika za natjecanje, već i za povezivanje zajednica, stvaranje novih prijateljstava i promicanje humanitarnog rada. Turnir je protekao u veseloj i prijateljskoj atmosferi, a sudionici i posjetitelji su uživali u ljepotama Brača te toplom gostoprimstvu lokalnog stanovništva - govore organizatori. 

image

Humanitarni turnir na Braču

Privatni Album/

Nadaju se da će ovaj turnir postati tradicionalan te da će svake godine okupljati sve veći broj sudionika, a načelnik Općine Milna Frane Lozić istaknuo je da svakodnevno stižu upiti za rezervaciju pickleball terena. Dodao je da će raditi na tome da izgrade još dva terena. Zahvaljujući velikodušnosti svih uključenih, "Brački pupoljci" će dobiti prijeko potrebna sredstva za daljnji rad i pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:41